CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, ÇAYDER Başkanı Muharrem Yiğit´ten, Almanya´daki Çaycumalılar ve derneğin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Köktürk, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
&[#]8220;Almanya´ın Essen şehrinde Cumartesi (bugün) günü yapacağımız büyük buluşma için buraya heyet olarak gönderildik. Almanya´da &[#]8216;Büyük Buluşma&[#]8217; öncesi bir çok sivil toplum kuruluşu ile görüştük. Bu görüşmelerimiz Cumartesi gününe kadar devam edecek. CHP olarak Avrupa´da güçlü bir çıkış yaptık. Partimiz, ileriye dönük Avrupa´da ciddi bir yapılanma içerisine girdi. Özellikle Türk nüfusun çoğunluğunun yaşadığı NRW eyaletinde çok sayıda hemşehrimiz var. Bu eyalette dört yöresel derneğimiz var. Bu beni çok mutlu etti. Bu büyük bir zenginlik. Burada hemşehrilerimizin bizi sıcak bir şekilde karşılaması bana güç kattı. Burada daha da çok çalışarak partimizi geniş kitlelere taşıyacağız. İnsanlarımız buralarda ne yazık ki, çeşitli nedenlerden dolayı sömürülmüşler. Biz, CHP olarak herkesi kucaklayarak vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında ciddi bir çalışmamız var. Genel başkanımız da buradaki yurttaşlarımıza büyük önem veriyor. Essen´deki buluşmada da, Sayın Kılıçdaroğlu´nun önemli mesajları olacak. Burada, bölgemizi temsilen yöresel derneklerimiz var. Bunlardan birisi de ÇAYDER. Yeni bir dernek olmasına rağmen ciddi çalışmalara imza atıyorlar. Derneğimizi yakından takip ediyorum. Almanya´da ilk defa bir dernek başkanımız uyum meclisine girmiş. Bu çok büyük bir olay değil belki. Ama siyasi katılım noktasında ve burada söz sahibi olma adına güzel bir gelişme. ÇAYDER´i kutluyorum. Her zaman için bölge milletvekili olarak derneklerimizin yanındayız.&[#]8221;

ÇAYDER Başkanı Muharrem Yiğit ise, &[#]8220;Sayın Köktürk´ün Almanya´ya gelişi hemşehrilerimizi mutlu etmiştir. Biz, Almanya´daki Çaycumalılar olarak sık sık sayın vekilimizi burada görmek istiyoruz. Kendisi derneğimize ve hemşehrilerimize sahip çıkıyor. Biz de vekilimizin burada yalnız bırakmıyoruz. Her zaman için onun yanındayız&[#]8221;´ şeklinde konuştu.

Daha sonra Köktürk, Avrupa´daki Türkler hakkında bilgiler aldı.

CHP HEYETİ, ALMANYA ALEVİ DERNEKLERİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun bugün saat 14.00&[#]8217;de Almanya&[#]8217;nın Essen kentinde gerçekleştireceği &[#]8220;Büyük Buluşma&[#]8221; öncesinde, yapılacak çalışmalar öncesi oluşturulan CHP Heyeti, Almanya Alevi Dernekleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Dernekleri Konfederasyonu&[#]8217;nu ziyaret etti.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Yurtdışı Örgütlenme Sorumlusu Durdu Özbolat, Ankara Milletvekili CHP Parti Meclisi Üyesi Levent Gök, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve CHP Bartın Milletvekili Muhammed Rıza Yalçınkaya&[#]8217;dan oluşan CHP heyeti; Köln&[#]8217;de Almanya Alevi Dernekleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Dernekleri Konfederasyonu&[#]8217;nu ziyaret ederek, Federasyon ve Avrupa Konfederasyon Başkanlarıyla karşılıklı değerlendirmelerde ve görüş alışverişinde bulundular.
Editör: Pusula Gazetesi