Devrek Spor Salonu´nda yapılan mezuniyet törenine; Devrek Kaymakamı Orhan Yalınız, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Devrek MYO Müdürü Sefa Kocabaş, Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Hakan Zöhreyıldızı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zafer Yurtsevenyener, AK Parti Devrek İlçe Başkanı Serdar Kelebek, Devrek TSO Başkanı Zekayi Bükrü, BEÜ Senato üyeleri, Devrek MYO öğretim görevlileri, Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hikmet Yazıcı ve çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Mezun olan öğrencilerin Devrek Belediye Bandosu eşliliğinde yürüyüşü ile başlayan programda, öğrenciler tarafından açılan Türk bayrağı tüm izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. BEÜ Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından düzenlenen mini konserde seslendirilen şarkılarla devam eden programda ilk konuşmayı Devrek MYO Müdürü Sefa Kocabaş yaptı. Kocabaş, konuşmak için sahneye gittiği sırada tüm öğrencilerin ayakta alkışlaması Kocabaş´ı duygulandırdı. Kocabaş, konuşmasında, mezun olan tüm öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Daha sonra konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de, Devrek´te ilk defa mezuniyet töreni yaptıklarını ve bunun sevincini yaşadıklarını söyledi. Özer, mezun olan öğrencileri kutlayarak, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Özer, &[#]8220;Sevgili öğrencilerimiz, yaşam boyunca gururla taşıyacağınız Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi mensubu olma kimliğini en güzel şekilde temsil edeceğinizden şüphe etmiyorum. Öğrenim yaşantınız süresince sarf ettiğiniz emeklerin karşılığı olarak elde ettiğiniz diplomaların başarı öykülerinizin anahtarı olmasını diliyorum&[#]8221; şeklindeki sözlerinin ardından bu gurur tablosunu burada bizlerle bulunup paylaşan herkese şükran ve saygılarımı sunuyor, daha nice başarıları birlikte kutlamayı diliyorum diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Devrek Meslek Yüksekokulu birincisi Murat Özgün&[#]8217;e Devrek Kaymakamı Orhan Yalınız, ikinci Neyvel Tosun&[#]8217;a Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, üçüncü Buğra Başlı&[#]8217;ya Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İşletme Yönetimi Programı birincisi Gamze Yıldırım&[#]8217;a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Halûk Güven, Kimya Teknolojisi Programı Birincisi Özlem Derya Varışlı&[#]8217;ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Yerel Yönetimler Programı birincisi Nagihan Yürük&[#]8217;e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı birincisi Erol Karatosun&[#]8217;a Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı birincisi Bahar Atalay&[#]8217;a TSO Başkanı Zekayi Bükrü, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı birincisi Eda Baş&[#]8217;a Devrek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Akdemir tarafından ödülleri verildi.

Mezuniyet Andı&[#]8217;nı Öğretim Görevlisi Cem Dertsiz eşliğinde okuyarak yemin eden Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, öğretim elemanlarınca diplomalarının verilmesinin ardından, öğrencilerin keplerini atmalarıyla mezuniyet töreni sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi