Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı 4’üncü birleşimi, Meclis Başkanvekili Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, 3’ü önerge olmak üzere 8 gündem maddesi görüşüldü. Meclis, bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

Gündem maddeleri görüşüldükten sonra meclise katılan İl Özel İdare Genel Sekteri Recep Demirtaş, “Sayın Valimiz Ali Kaban’ın meclis üyelerine bir mesajı var” dedi. Demirtaş, Bakacakkadı 100’üncü Yıl Tesisleri ile ilgili yeni bir gelişme olduğunu belirterek, “Valimizin turizm alanında yeni bir projesi var. Bu proje ile ilgili sizlerin görüşlerini alacak” diye konuştu.

Konu ile ilgili açıklama yapmayan Recep Demirtaş, Cuma (bugün) günü açıklama yapacaklarını söyledi. Bakacakkadı beldesinde bulunan ve şirket tarafından işletilen 100’üncü Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nün, 900 bin liraya yakın Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borcu olduğu ortaya çıktı. Çalışanlarına maaş vermekte zorlanan işletmeye, İl Özel İdaresi’nin de ortaklık payı bulunuyor. İşletme, zarar ettiği için her yıl sermaye artırımı yaparak, İl Özel İdaresi’nin bütçesinden binlerce lira tesise aktarılıyordu. Sermaye aktarımında tesisin bu yıl için istediği para ise, 3 milyon TL. Geçtiğimiz yıllarda da sermaye aktarımı yapılan işletmeye, İl Özel İdaresi aracılığıyla 300 bin liranın aktarıldığı öğrenildi.

Gündemde, İl Özel İdaresi Teşkilatı, Görev ve Çalışma Yönetmeliği, birim müdürlüklerinde yapılan görev değişiklikleri nedeniyle yeniden düzenlenerek, Yönetmelik Taslağı’nın 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu’nun 10’uncu maddesinin (k) bendi gereğince görüşülen madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 2’inci maddede ise, TTK Genel Müdürlüğü’ne ait Merkez İlçe Yayla Mahallesi’nde 2 pafta, 49 ada, 2 parselde kayıtlı 1454 metrekare arsa ve üzerinde bulunan bina spastik çocukların rehabilitasyon hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmişti. Ancak bina, spastik çocuklar hizmetinde kullanılmadığından dolayı TTK Genel Müdürlüğü ile Özel idare arasındaki sözleşme iptal edilmişti. Sözleşmesi iptal edilen binada derneğin yeniden faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bu yüzden kurumlar arasındaki protokolün devam ettirilmesi hususu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Editör: Pusula Gazetesi