Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin sel nedeniyle Cumartesi gününe ertelenen Haziran ayı ikinci birleşimi, daha önceki toplantıda yaşanan kavgaların aksine bu defa tartışmasız geçti. Bir önceki meclis toplantısında gündeme gelen imar ağırlıklı konuları komisyonlardan geldiği haliyle kabul edildi.

AKDEMİR: &[#]8220;ALLAH BİZİ KORUDU&[#]8221;

Belediye Meclis Salonu&[#]8217;ndaki toplantı, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in başkanlığında gerçekleştirildi. 24 adet gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı, yoklama ve açılış ile başladı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada, yaşanan sel felaketinde yanında olan Belediye Meclis üyelerine teşekkür ederek, &[#]8220;Allah bizi korudu&[#]8221; dedi.

Bir daha böyle felaketler yaşamamayı dileyen Başkan Akdemir, &[#]8220;Zonguldak her 15-20 yılda bir bu sıkıntıyı yaşıyor. Allah bizi korudu. Halkımızı korudu. Tedbirlerimizle büyük sıkıntı olmadan atlatmaya çalıştık. O gün sabahın 08.00&[#]8217;inden akşamın karanlıklarına kadar yanımızda olan, çalışanların yanında olan değerli meclis üyelerime de yürekten teşekkür ediyorum. Sadece Zonguldak için değil, tüm Türkiye&[#]8217;nin içinde bulunduğu bu yağışlar nedeniyle sıkıntılar olduğunu hepimiz biliyoruz. Allah hiç kimseye böyle sıkıntılı günler yaşatmasın. İnşallah bundan sonraki günler hem Zonguldak hem de Türkiye için hayırlı günler olur&[#]8221; diye konuştu.

Toplantıda, CHP&[#]8217;nin İmar Komisyonu üyelerini de karşı karşıya getiren ve reddedilen CHP İl Başkanı Halil Furat&[#]8217;ın ailesine ait binayla ilgili komisyon kararına tepkiler merak ediliyordu. İmar Komisyonu&[#]8217;nun CHP&[#]8217;li üyeleri arasında yaşanan görüş ayrılığının CHP&[#]8217;nin meclis üyeleri arasında da yaşandığı öğrenildi. İmar değişikliği talebi komisyondan geldiği haliyle kabul edildi. Furat ailesine ait binayla ilgili değişiklik isteminin önümüzdeki günlerde gerekçeleri olarak yeniden meclise gelmesi bekleniyor. Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nde Furat ailesine ait binanın cephe hattının mevcut bina teşekkül hattıyla uygun hale getirilmek istenmesi CHP&[#]8217;de, Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nde ve İmar Komisyonu´nun CHP&[#]8217;li üyeleri arasında krize neden olmuştu. Komisyon Başkanı CHP´li Turhan Demirtaş bu talebe karşı çıkarken, CHP´nin diğer ismi Zeki Çolak ve Sertan Bacak, Demirtaş´ı ikna etmek için adeta dil döktü. Sertan Bacak ve Zeki Çolak, Nizam Caddesi&[#]8217;nden Gazipaşa Caddesi&[#]8217;ne çıkan yolun imar tadilatıyla daraltılabileceğini belirterek ısrarcı oldularsa da, Demirtaş, geri adım atmadı. Komisyon toplantısında düzenlemenin sakıncalarını hatırlatan Demirtaş, böyle bir düzenlemenin yasal sakıncalarını hatırlatarak, &[#]8220;Varsa böyle bir kanun veya yönetmelik getirin ona bakalım&[#]8221; demişti. İmar değişikliğiyle ilgili gerekçeli talebin de olmadığını da hatırlatan Demirtaş&[#]8217;ın tavrı nedeniyle eksik evraklar da dikkate alınarak değişiklik talebi ilgili dairesine geri gönderilmişti. Normal şartlarda CHP İl Başkanı Halil Furat, binayı yıkıp yenisini yapmaya kalkarsa, arsanın yarısının yola terk edilmesi gerekiyor.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bir sonraki meclis toplantısının, 2 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 14.00&[#]8217;de yapılması kararlaştırıldı.

Editör: Pusula Gazetesi