Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulan ve elektronik imza hizmeti veren TNB E-İmza Şirketi tarafından verilen seminere katılım oldukça yoğun oldu.

Katılımcıları e-imza konusunda bilgilendiren Türkiye Noterler Birliği TNB E-imza Şirketi Türkiye Proje Yöneticisi Berkan Çağlar, e-imzanın ıslak imza ile aynı hukuki sonucu doğurduğunu, aynı ispat gücüne haiz olduğunu ve oluşturulan elektronik verilerin senet hükmünde olduğunu ifade etti. E-imza veya kayıtlı elektronik posta ve e-imza seçenekleri ile herkesin bir elektronik kimliği olacağını söyleyen Çağlar, e-imzanın, kimlik doğrulama, bütünlük, inkar edilmezliği beraberinde getirdiğini vurgulayarak, sadece Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nde (MERSİS) geçerli olmadığını, Sağlık Bakanlığı’nın İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulasal Bilgi Bankası (TİTUBB), Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) e-haciz projelerinde, Sermaye Piyasası Kurulu’ndaki (SPK) genel e-imza uygulamalarında, Gümrük Müsteşarlığı’nın beyanlarında ve e-devlet kapısında yoğun biçimde kullanıldığını ifade etti. Ayrıca hizmetlerinin e-imza ve keple kalmayacağını e-fatura, e-arşiv ve e-defter uygulamalarıyla Türkiye ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine hizmet edeceklerini söyledi.

Bugün mesai bitimine kadar Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında, üyelere hizmet vermeyi sürdürecek olan TNB E-İmza Şirketi, e-imza ve kayıtlı elektronik posta işlemlerini, Oda’ya kayıtlı üyeler için uygun bir fiyata gerçekleştirecek
Editör: Pusula Gazetesi