Türkiye Taşkömürü Kurumu´na ait Memurlar Lokali´ndeki kaçak yapı hakkında Zonguldak Belediyesi´nin ardından Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından da yıkım kararı verildi...

Günlerdir devam eden tartışmalara rağmen istinat duvarı olarak başladığı yerde üç katlı bina çıkan işletmeci Sami Aydın ise mühürlü olmasına rağmen tesisi işletmeye devam ediyordu...

tartışma nedeniyle 10 ayrı kuruma yazı gönderildi...

Kararın önümüzdeki günlerde uygulanması bekleniyor...


İŞTE MEMURLAR LOKALİNİN HİKAYESİ...



Günlerdir kamuoyunda kaçak inşaat tartışmasıyla gündeme gelen TTK Memurlar Lokali’nin 2002 yılında başlayan hikayesini bir okurumuz kronolojik sırasına göre bizlerle paylaşmış.

Biz de sizlerle paylaşıyoruz:

“Bu arazinin bir kısmı üzerinde TTK’nın Memur Tabldot Binası mevcut idi. İlk önce TTK bu binada kendisi tabldot hizmeti vermekteydi.

Daha sonra TTK Tabldot işine son verdi ve TTK Memurlar Derneği bu binayı kiralayarak bu binada üyelerine ve memurlara hizmet vermeye başladı.

Memurlar Derneği, müstecir olarak Sami AYDIN’I bu binaya soktu. 2002 ye kadar bu şahıs tabldot hizmeti ve lokal hizmeti verdi.

2002 yılında çıkan bir kanun veya yönetmelik değişikliği sonucu TTK Memurlar Derneği’nin burayı kiralamasının imkânı kalmadı.

O dönemde TTK’yı yönetenler bu binanın SAMİ AYDIN’da kalmasını ve oradan çıkmamasını sağlamak için önce Makine Mühendisleri Odası üzerinden hülle yoluyla kiralamak istediler.

Buna o zamanki Makine Mühendisleri Odası yanaşmadı. Daha sonra burayı Maden Mühendisleri Odası üzerinden kiralamayı gerçekleştirdiler. 2002- 2013 arasında kiracı, Maden Mühendisleri Odası oldu. Maden Mühendisleri Odası burayı Memurlar Derneğinin kullanımına verdi.

Memurlar Derneği de, memurlara yemek versin diye Sami AYDIN’ı burada müstecir olarak gösterdi. 2002- 2014 arasında adam buradan büyük rant sağladı.

Hiçbir şekilde düğün ve başka amaçlar için kullanılmaması tek bir çivi bile çakılmaması konusunda kira kontratında maddeler var iken müstecir önce binada tadilatlar yaptı.

12 ay hem binada hem bahçede olmak üzere günde 2, bazen 3 düğüne kiraladı. 1 düğün nerden bakarsan 5-6 milyar. Daha sonra ORDUEVİ üzerine çıkma yaparak buradaki Milli Emlak’a ait parsele taşma yaptı. Daha sonra Bahçeyi büyütmek için Diğer bir Milli Emlak’a ait parsele tecavüz etti.

Nasıl olsa dur diyen yok. TTK dakiler de bir düğüne bir yemeğe seslerini kestiler. Bir müstecir olarak girilen yerde büyüdükçe büyüdü. Zenginleştikce zenginleşti. Azdıkça azdı.

Bir bina oldu 3 bina. Bir bahçe ve en son olarak ta 4.sü doğdu (bu habere konu olan). Şu anda ana bina TTK’nın, yavrular hazine arazisi üzerinde Sami’nin, Kiracı Bakkallar Odası, aracı Memurlar Derneği, seyirci TTK, Zonguldak Halkı ve İl yönetimi. Haydi hayırlısı. Son görünüm "Zonguldak’ın geldiği nokta."

Editör: Pusula Gazetesi