Zonguldaklı ressam Ziya Buyuk’un, Soma madencilerine atfettiği “Maden” temalı resim sergisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sergi Salonu’nda açılacak.

Ressam Buyuk’un Zonguldak’ın kan kardeşi saydığı Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihindeki faciada hayatını kaybeden 301 maden işçisine atfen gerçekleştireceği “Altı Üstü Zonguldak” isimli, yağlıboya resim sergisi, 3 Haziran 2014 Salı günü saat 17.00’de TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde açılacak.

Sergide, ressamın “Zonguldak ve Maden” temalı 30 eserinin yanında Soma anısına yaptığı bir eser de yer alacak. Tüm tabloların satışta olacağı sergide, sadece özel Soma eseri satışa sunulmayacak ve Soma maden şehitlerine hitaben yapılabilecek anı evine-müzeye hediye edilecek.

ZİYA BUYUK KİMDİR?

Zonguldak´ta 1959 yılında doğan sanatçı; ilk, orta ve lise eğitimini yine bu kentte tamamladı. 1981 yılında İstanbul´a yerleşerek reklamcılık sektöründe çalışan sanatçı, aynı zamanda resim çalışmalarına da devam etti. 1992 yılında mitolojiye ilgi duymaya başlayan ressam, bunu eserlerine de yansıttı. 2002-2003 yıllarında kendi tasarımı olan 1 ve 2’nci Antalya Resim Festivallerini düzenleyen Buyuk, 2004 yılında Ankara´ya yerleşti. Birçok katalogda proje koordinatörlüğü yapan sanatçı, bir organizasyon şirketinde de genel koordinatör olarak çalışıyor.

Bugüne kadar 16 kişisel sergi açan ressam Ziya Buyuk, Kur’an-ı Kerim’i 5 metre 15 santime, 2 metre 15 santim ebatlarında tuval üzerine yağlıboya ve fırça ile yazdığı eser ile tanındı.
Editör: Pusula Gazetesi