Dereceye giren çocuklara ödülleri, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan tarafından verildi. Ödül törenine katılan çocuklar, aileleri ve Erdemir çalışanları, çocukların gözünden Erdemir&[#]8217;in resmedildiği 69 özgün eseri bir arada görme imkanı buldu.

Törende konuşma yapan Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan &[#]8220;49&[#]8217;uncu İşletme Yıldönümü nedeniyle çocuklarımızın yaptıkları resimler mutluluk verici. Bence onların hepsi birinci, her biri bir çiçek, onlar bizim geleceğimiz, onların bizi, anne babalarını, işletmeyi nasıl gördükleri bizim için çok önemli. İlerideki hayatlarında derslerinin dışında resimle, müzikle, sporla kendilerini ifade etmeleri yaşamlarını zenginleştirecek ve renklendirecek. Bu etkinliklere katılma konusunda çocuklarımızı yüreklendiren, onlara yol gösteren velilere ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 4 kategoride düzenlenen ve 69 başvurunun olduğu yarışmada resimler, ilçede görev yapan resim öğretmenleri Sevinç Yıldız Tanan, Ebru Aydın ve Vasfiye Doğan&[#]8217;dan oluşan bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya katılan çocukların bazıları resimlerinde Erdemir&[#]8217;i mutluluk üreten, ülkeye katkı sağlayan büyük bir aile olarak tarif ederken, bazı resimlerde ise Erdemir eve giren ekmek ve anne babalarının güvenli iş yeri olarak anlatılıyor. Ayrıca Erdemir ürünlerinin günlük yaşamın her alanında var olduğu vurgulanıyor.

Birincilerin okul öncesi ve ilkokul kategorisinde ipad mini, ortaokul ve lise kategorisinde ipad, ikincilerin fotoğraf makinesi üçüncülerin ise saat ile ödüllendirildiği yarışmada tüm katılımcı çocuklara anı olarak kendi yaptıkları resimlerin basılı olduğu tişörtler armağan edildi.

Lise Kategorisi:

1. Başak Özfındık

2. Melis Timur

2. Deniz İnanoğlu

Ortaokul Kategorisi

1. Öykü Su Kodaş

2. Mehmet Ali Samuncu

3. Veysel Bayraktar

İlkokul Kategorisi

1. Zeynep Kayıkçı

2. Yağmur Kodaş

3. Cansu Kaya

Okul Öncesi Kategorisi

1. Ece Ersarı

2. Çağıl Nur Etçibaşı

3. Alkım Doruk Alaybeyoğlu
Editör: Pusula Gazetesi