Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı ve Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü 56 yaşındaki Yalçın Arslan, son yolculuğuna uğurlandı. Arslan için Rat Mahallesi’ndeki evinde helallik alındıktan sonra yıllarca görev yaptığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de bulunduğu Atatürk Kültür Merkezi önünde tören düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, törende yaptığı konuşmada, mesai arkadaşının yanı sıra aile dostunu kaybettiğini belirterek, “Çok değerli dostumu ve mesai arkadaşımı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Herkesin sevdiği, saydığı bir insanı kaybettik. Mekanı cennet olsun” dedi. Duanın ardından Arslan’ın cenazesi, Acılık Camisi’ne götürüldü.

Cenazeye; Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanvekili Cevat Bulut, 23’üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak eski Belediye Başkanları İsmail Eşref ve Secaattin Gonca, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Kozlu İlçe Başkanı Temel Kıral, Zonguldak Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Abdullah Karagüzel, MHP Merkez İlçe Başkanı Okan Doğramacı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, BEDAŞ eski Genel Müdürü Kenan Köktürk, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, işadamı Erdoğan Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları, yakınları, sevenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aslan´ın cenazesine Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nden çok sayıda Şube Müdürü, Okul Müdürü ve öğretmen katıldı.

Yalçın Arslan’ın çocukları Seçkin ve Ali Arslan ile kardeşleri Hayrettin ve Hayri Arslan, taziyeleri kabul ederken, yıllarca aynı yastığa baş koyduğu eşi Kadriye Arslan ayakta durmakta güçlük çekti.

Yalçın Arslan, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

İHMAL Mİ VAR?

Öte yandan Yalçın Arslan’ın ihmal sonucu öldüğü iddia edildi. Önceki gün sabah rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye muayeneye giden Arslan’ın kalp grafiği çekildikten sonra dilaltı hapı verilerek gönderildiği iddiası gündeme geldi. Öğle tatilinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde kalp krizi geçiren Arslan’ın, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, Atatürk Devlet Hastanesi’nde, Arslan’ın özel hastanede çektirdiği kalp grafiğini inceleyen doktorun, “Kalp krizi geçirdiği görülüyor. Nasıl müşahede altına almazlar?” dediği öğrenildi.

Pusula Gazetesi olarak, değerli büyüğümüz Yalçın Arslan’a Allah´tan rahmet, kederli ailesine, dost ve yakınlarına sabır diliyoruz.


Editör: Pusula Gazetesi