Ereğli Yeşiltepe-Kepez yolunda gerçekleştirilen incelemelere Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Bakanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ereğli Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz katıldı. Yeşiltepe-Kepez yolunda ilk inceleme Kepez Tepesi´nde yapıldı.


Yolun durumu inceleyen karayolları ekipleri ile fikir alışverişinde bulunuldu. İncelemelerde karayolları ekiplerine bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yolda yapılacak tek şeyin çevre yolunun biran evvel faaliyeti girmesi olduğunu söyledi. Posbıyık, &[#]8220;Burada yapılacak tek şey OSB yolundan itibaren Yaraşlı´dan, Ören yoluna kadar araçlar Zonguldak yolundan çıkıyor. İstanbul´dan gelen araçlar plaj mevkiinden giriyor. Yani bu bölgeyi baypas yapacak. Yeşiltepe-Kepez yolunu Ereğli Belediyesi´ne veriyorsunuz ben buraya hız kesicileri yapıyorum. Ölüm yolunu ancak o şekilde kurtarıyorum&[#]8221; dedi.


Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, OSB yolunun tamamlanmadan bu yolu devretme şanslarının olmadığını söyledi. Erdoğan, &[#]8220;Alternatif yol olmadan bu yolu devretme şansımızda yok. Alternatif yolunda 4 kilometresi yapıldı. Ulaştırma bakanının önünde amacımız 2009 yılının programına aldırmak. Bu işin bir ucundan 4. bölge bir ucundan 15 bölge tutarak bu yolu yaptıracağız. Bunun ötesi yok&[#]8221; dedi.


Kepez Tepesi´nde incelemeleri bitiren grup daha sonra Carfour kavşağında incelemelerde bulunarak yapılacak yol hakkında görüş alışverişinde bulunarak bölgeden ayrıldı. Yeşiltepe-Kepez yolundaki inceleme çalışmaların sona ermesinden sonra inceleme grubu daha sonra Ereğli Kaymakamlığı´nda bir toplantı yaptı. Toplantı öncesinde gazetecilere bilgi veren Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, &[#]8220;Karayolları ekiplerimizin yol çalışmalarıyla ilgili Ereğli-Alaplı arası yapılacak kavşak düzenlemeleriyle ilgili bir koordinasyon toplantısıdır. Biran önce Ereğli-Alaplı yolu arasının düzgün hale getirilip Yeşiltepe-Kepez yolunda yaşadığımız kazaların ortadan kalkması için neler yapılabilir. Kurumlar arası diyalogla çözülebilecek problemler nelerdir. Onları görüşeceğiz. Sonuç almayı düşünüyoruz. Sonuçta bu toplantıda bu işlerin yapılması için güzel bir vesile olur&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi