Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Senatosu’nun, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından, 2014-2015 akademik yılında GAܒyü kazanan, faciada şehit olan ve Soma’da çalışan maden işçilerinin çocuklarına yükseköğretimleri boyunca kesintisiz burs sağlayacaklarının duyurusunun ardından Zonguldak’tan çalıştaya katılan eğitim görevlileri, Zonguldak’ın da bir maden şehri olduğunu hatırlatarak, aynı desteğin Zonguldak’taki maden şehidi çocuklarına da sağlanıp sağlanamayacağını sordular.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin 3’üncü Eğitim Çalıştayı’nın “A’dan Z’ye Girne Amerikan Üniversitesi” konulu sunumunda katılımcılar GAÜ CEO’su Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerin Gürler’e sorular yönelttiler.

Birçok katılımcı; burslar, öğrencilere sunulan eğitimler, yurt dışı eğitim şartları gibi sorular yöneltirken, Zonguldak grubundan Sınav Dergisi Dershanesi Müdürü Halil Vecdi Ilgın, “Soma’da yaşanan maden faciasının ardından verdiğiniz desteklerden ötürü sizlere teşekkür ediyoruz. Çok güzel ve anlamlı bir davranış sergilediniz. Biz Zonguldak’tan katılıyoruz ve Zonguldak’ta bir maden şehri. Hatta Soma’daki olayın olduğu gün yine bir maden kazası meydana geldi ve bir kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda maden şehidinin çocukları bu konularda mağdur... Zonguldak’taki bu öğrencilere de destek olmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

CEO Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi de, “Biz bu konudaki desteklerimizi dile getirmeyi sevmiyoruz. Öğrencilere her konuda destek olmaya da hazırız. Sadece maden şehitleri değil, okulumuza başvuruda bulunan, fakat bazı eksikleri olan öğrencilere de desteklerde bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulumuzla bu konuda da bir görüşme yaparız. Tüm maden şehitlerine Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı Sait Gürsoy da, “GAÜ yöneticilerini bu konuda takdir ediyorum. Çünkü bu çalıştay başlamadan öncede bu destekleriyle ilgili konuşmayı istemediklerini söylediler. Çok güzel bir davranış… Tüm maden şehitlerine Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Sunumlar sonrası Zonguldak, Samsun, Ordu, Rize, Trabzon, Balıkesir, Edirne, Bursa, Tekirdağ ve İstanbul’dan çalıştaya katılan eğitimciler, Girne Amerikan Üniversitesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler, ardından da Özgürlük Anıtı’nı gezdiler.

Akşam ise, GAÜ 3’üncü Eğitim Çalıştayı’na katılan eğitimcilere ve beraberindekilere, katılım sertifikası verildi. Katılım sertifikalarını; GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerrin Gürler ve Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı Sait Gürsoy takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi