Tüm lise öğrencilerinin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında stadyumda sergiledikleri gösteriler, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Fakat sahada oluşan toz bulutları zaman zaman öğrencilere zor anlar yaşattı. Önceki yıllara göre katılımın fazla olması ise sevindirici oldu.


19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk koyma töreni ile başladı. Daha sonra lise ve dengi okulların statta düzenlenen gösterileri protokol ve izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.


19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Vali Erdal Ata, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 3. Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Vali Erdal Ata, 3. Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ve Belediye Başkanı İsmail Eşref katılımcıların bayramını kutladı.


Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, şunları söyledi:


"19 Mayıs 1919 Atatürk´ün harap olmuş vatanın kararmış ufuklarına, asil milletin tarihine, talihine ve kaderine bir güneş gibi doğduğu gündür. 19 Mayıs 1919 Aziz vatan toprakları üzerinde sınırlar, şehit kanları ile çizilmiş, ecdadının bedenleri üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti´nin başlangıç temellerinden en önemlisini atıldığı gündür. 19 Mayıs 1919 Mazlum milletlerin, milli mücadelelerine ışık tutması bakımından da önemli bir başlangıçtır. Milli mücadele hareketimiz esir milletlere hürriyet dersi vermiş ve onlara istiklal ruhunu aşılamıştır. İstiklal ve egemenlik sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;ni kuruyor, Türklüğü ve Türk tarihini bir kez daha dünyaya tanıtıyordu. Netice olarak Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti&[#]8217;ni siz değerli gençlerimize emanet ediyordu. Bu vatan, bu bayrak ve bayram sizindir. Haklı olarak bu engin gururu yaşarken Büyük Türk Milletini, layık olduğu hedefe ulaştırmak için çalışmak ve çok çalışmak zorundasınız. Geleceğin bilim ve teknikte muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmış Türkiye´si sizlerin omuzlarında yükselecektir. Milli ruh, Milli şuur, birlik ve beraberlik, Atatürk, Millet, Vatan, Bayrak ve İstiklal Marşı sevgisiyle dopdolu olarak damarlarımızdaki asil kandan aldığınız güçle üstesinden gelemeyeceğiniz, başaramayacağınız, zorluk ve engel yoktur."


Konuşmanın ardından Gençlik adına konuşma ve günün anlam ve önemini belirten şiir okundu. Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata´ya cevabı Atatürk Lisesi&[#]8217;nden bir öğrenci yönetiminde tüm öğrenciler tarafından okundu. Kortej geçişinin ardından öğrenciler sahadaki yerlerini aldı. Tüm lise öğrencilerinin gösterileri katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi.


Öğrencilerin hazırladığı gösterilerde, Madenci Heykeli ve Türk Bayrağı oluşturulması katılımcılar tarafından yoğun alkış aldı. Gösteriler sırasında madenci Fahri Bozbaş, öğrencilerle birlikte kömürün konu olduğu şarkılar söyledi.


Motosikletli polislerin gösterileri de katılımcıların büyük ilgisini gördü. Motosikletleri ile akrobasi gösteriler yapan polisler, gösteri sonunda Türk Bayrağı açtı.

Editör: Pusula Gazetesi