Açılışa; Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fazıl Aytaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Recep Topal, Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Evren Durmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Çetin ve kursiyerlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunun ardından, törenin açılış konuşmasını yapan Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Recep Topal, Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi olduğunu ifade ederek, yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket eden Halk Eğitimi Merkezlerinde; iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Topal, &[#]8220;Bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın; okuma-yazma, mesleki, teknik ve genel kurslar açılarak, bilgi ve beceri kazanma imkânı sağlıyoruz. Halk Eğitimi Merkezlerinin beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendine amaç edinmiş, Atatürk ilkelerini ve çağdaş normları benimsemiş, yerel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumlarıdır. Bu merkezlerde halkımızdan gelecek talepler doğrultusunda el sanatlarından giyime, futboldan aerobiğe, açık öğretim lisesi, ortaokul öğrencilerine yönelik destekleyici kurslardan ortaöğretim öğrencilerine yönelik destekleyici kurslara, bilişim teknolojilerinden, bağlama kurslarına, sayıları bin 537&[#]8217;yi bulan kursiyerlerin yeteneklerini geliştirici, meslek edindirici ve genel her türlü kurs açılıp vatandaşlara hizmet götürülüyor. Biz de Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi olarak 2013-2014 öğretim yılında 81 adet kurs açtık. Açtığımız bu kurslarda 800&[#]8217;ü bayan, 737´i erkek olmak üzere toplam bin 537 vatandaşımız hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katıldı. Planlamış olduğumuz yaz kursları ile birlikte dönem sonunda kurs sayımızı ve kursiyer sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Gıda Kullanımında Kadın Tüketicileri Bilinçlendirme, Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Semineri, Afet Bilgilendirme Toplantısı, Mantar Yetiştiriciliği Semineri, Temel Seviye İngilizce Kursu, Geleneksel Çocuk Oyunları Semineri ve Konferansları yapıldı&[#]8221; dedi.

&[#]8220;HALK EĞİTİM MERKEZİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ&[#]8221;

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

&[#]8220;İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Recep Topal başta olmak üzere Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Evren Durmaz ve kursiyerlerimizin birbirinden güzel yaptıkları, zücaciye, bijuteri, takı, çeyiz ve her türlü giyim çeşitlerini zor şartlar altında yaptıklarını biliyorum. Tüm zorluklara rağmen bu güzel sergiyi hazırlayan herkesi yürekten kutluyorum. Bundan sonra sizlere Belediyemiz tarafından gereken tüm destekleri vereceğim&[#]8221; dedi.

Serginin açılış kurdelesini; Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fazıl Aytaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Recep Topal kesti.

Başkan Öztürk ve beraberindekiler sergiyi gezerek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Recep Topal&[#]8217;dan bilgiler aldı.
Editör: Pusula Gazetesi