Büyük Anadolu Otel&[#]8217;de gerçekleştirilen toplantı, Soma&[#]8217;da yaşamını yitiren maden işçilerine saygı duruşu ile başladı. Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma&[#]8217;da meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren maden işçilerine başsağlığı dilediği konuşmasında, Türk-İş Yönetim Kurulu&[#]8217;nun aldığı yardım kararına destek vereceklerini söyledi.

Soma&[#]8217;da çok büyük bir acı yaşandığını öncelikli isteklerinin yaşanan acının sorumlularının gereken cezayı alması Odabaş konuşmasında şunları söyledi:

&[#]8220;Yaşamını yitiren madenci kardeşlerimiz, ne yazık ki, geride büyük acılar yaşayan aileler bıraktı. Bu ailelere Erdemir işçileri olarak bizim de katkımız olması gerektiğini düşünüyorum. Madende yaşamını yitiren 301 madenciye bir kez daha Allah&[#]8217;tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Soma&[#]8217;yı tüm Türkiye anlar, Zonguldak emekçisi hisseder. Türk-İş yönetiminin almış olduğu yardım kampanyası kapsamında Erdemir&[#]8217;de çalışan işçilerimiz ve sendikamız olarak katkı sağlayacağız. Bunun ile ilgili yardımlarımızı da toplamaya başladık."

Sendika Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, İşyeri Baş Temsilcisi Yakup Yılmaz&[#]8217;ın da bulduğu toplantıda alınan kararlar, lokal temsilcileri vasıtasıyla işçilere aktarılacak
Editör: Pusula Gazetesi