İlk olarak Kaymakam İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Cemalettin Tuzcu ve Belediye Başkanı Mithat Gülşen halkın ve öğrencilerinin bayramını kutladı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; " Bu milletin kaderini derinden etkileyen önemli dönüm noktaları vardır. Türk tarihinde dönüm noktası 19 Mayıs 1919´dur. 19 Mayıs Atatürk´ün deyişiyle emsali görülmemmiş bir tarihin mümessili, batılı emperyalist devletlerin tarihten silme planlarına karşı başkaldırıların başladığı gündür. 19 Mayıs Büyük Önder Atatürk´ün emanet ettiği, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek kutlu yürüyüşü başlattığı gündür. Büyük Önder Atatürk, bu milletin vatanı için neler yapmaya muktedir olduğunu Kurtuluş Savaşı&[#]8217;nda anlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençliğin bu görevi olumsuz şartlarda bile yerine getirmesini istemiştir. Gençlik bir milletin çarpan yüreğidir. Atatürk Kurtuluş Savaşı&[#]8217;nın başlangıcı olan 19 Mayıs´ı Türk gençliğine emanet etmiştir."


Gençlik adına konuşma ve şiirlerden sonra gençlik andı okundu. 400 metre kız-erkek koşusu yapıldı. Şeref çağrısı ve gençlik marşının ardından tören geçişi yapıldı. Okulların hazırladığı gösterilerden en fazla kolbastı ve jimnastik gösterileri alkış aldı. Final gösterisi sırasında öğrencilerin atçıları dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Kutlama töreninden sonra Fatih Lisesi´nin stadyum önünde sergiledikleri kermes gezildi. Ayrıca Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi her yıl olduğu bu yılda resim sergisi açtı.

Editör: Pusula Gazetesi