Adana´da 30 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir ile birlikte 11 ilçede sandıktan mağlup çıkan AKP, 12 ilçe başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin istifasını istedi.

İstifa çağrılarının Zonguldak´a gelip gelmeyeceği, kimlerin istifasının isteneceği merak ediliyor.

AK Parti Genel Merkezi´nin Adana İl Koordinatörü olarak atadığı 22´nci Dönem Manisa Milletvekili İsmail Bilen, gece yarısı 12 ilçe başkanıyla iletişime geçip, yeniden yapılanma için istifalarını istedi. Bu operasyonda belediye başkanlıklarının kazanıldığı Aladağ, Ceyhan ve Tufanbeyli ilçeleri dışarıda tutuldu. Ancak AK Parti´nin belediye başkanlığını kazandığı Yüreğir İlçesi´nin ilçe başkanı ile yönetiminin de istifasının istenmesi dikkat çekti.

AK Parti Genel Merkezi´nin bu planlaması doğrultusunda Seyhan´da Kasım Pamuk, Çukurova´da Ramazan Çırak, Yüreğir´de Bahadır Balcılar, Sarıçam´da Cengiz Yalman, Karaisalı´da Ünal Işık, Saimbeyli´de Hasan Karabulut, Feke´de Vahit Todil, İmamoğlu´da Yusuf Yurt, Karataş´ta Uğur Ece, Kozan´da Yusuf Bilgili, Pozantı´da Mesut Ağca, Yumurtalık´ta Sami Karnas ile yönetim kurulu üyelerinin istifa dilekçelerinin AK Parti Adana İl Başkanlığı´na ulaştırılması istendi.

Toplu istifaların AK Parti Adana teşkilatlarında yenilenme çalışması olduğu belirtilirken, istifalarını sunan başkanlardan bazılarının yeni atanacak yönetimlerde görev alabileceği kaydedildi.

Editör: Pusula Gazetesi