Ereğli Belediye Başkanı Uysal, &[#]8220;Soma´daki faciada 238 yurttaşımızın hayatını kaybetmesi, 80 işçinin yaralı olması ve halen çok sayıda yurttaşımızın da madende mahsur kalması bizleri derinden üzmüştür&[#]8221; dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan ile bir telefon görüşmesi yapan Başkan Uysal, Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan, İbrahim Cöbek ve İsmail Başel&[#]8217;in de katıldığı toplantıda, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesi Başkanı İsa Mutlu ve Yönetim Kurulu üyeleri Ali İşitmez ve Yılmaz Çelik ile bir toplantı yaptı.

Bölgeye Zonguldak&[#]8217;tan giden 15 kişilik TTK arama kurtarma ekibi olduğunu hatırlatan Başkan Uysal, ihtiyaç duyulması halinde Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin tüm imkanlarını madencilerin kurtarılması için seferber ettiklerini belirtti.

Başkan Uysal, &[#]8220;Müessif kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah´tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi