ZONGULDAK´ın Kilimli İlçesi´ne bağlı Gelik Beldesi´nde ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 maden işçisi mahsur kaldı.

Göçük, saat 11.00 sıralarında Merkez Mahallesi Dereiçi Sokak´ta R.D.´ye ait olduğu iddia edilen kaçak kömür ocağında meydana geldi. Ocak girişinden yaklaşık 300 metre ileride tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte, maden işçisi Mehmet Aygün mahsur kaldı. Yanında çalışan 2 işçi ise kaçarak göçük altında kalmaktan kurtuldu.

Ocakta çalışan diğer işçiler, çevredeki özel maden şirketlerinde çalışan madencilerle birlikte mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlattı. Ancak yapılan çalışmalarda sonuç alınamayınca Türkiye Taşkömürü Kurumu´ndan (TTK) yardım istendi. Gelen 10 kişilik TTK tahlisiye ekibi, göçükle ilgili bilgi aldıktan sonra ocağa girerek çalışmalara katıldı.

Evli ve 3 çocuk babası Mehmet Aygün´ü kurtarma çalışmaları sürerken arkadaşları ocak önünde umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Kurtarma çalışmalarına katılan özel maden şirketi sahibi Musa Demir, "Göçükle ilgili bilgi gelir gelmez madenci arkadaşlarımızla çalışma başlattık. TTK´dan da yardım istedik. Ancak şuana kadar işçi arkadaşımıza ulaşamadık. İnşallah arkadaşımızı sağ bir şekilde kurtarırız" diye konuştu.

CESEDİNE ULAŞILDI

Kaçak kömür ocağındaki göçükte mahsur kalan maden işçisi Mehmet Aygün´ün cesedine ulaşıldı. Göçük açma çalışmaları sonucu ayakları açığa çıkarılan Aygün´ün üzerindeki göçüğü kaldırma çalışmaları sürüyor. Aygün´ün ölüm haberi, ocak önünde bekleyen kızkardeşi ve diğer yakınları ile madenci arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Aygün´ün yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Aygün´ün, göçük sırasında yanındaki diğer iki arkadaşının aksine ters istikamete koşması nedeniyle toprak ve kömür yığınlarının altında kaldığı belirtildi.

KIZLARINI OKUTMAK İÇİN ÇALIŞIYORDU

2 yıl önce Bolu´nun Mengen İlçesi´nde özel bir şirkete ait kömür ocağından emekliye ayrılan Aygün´ün, bin liralık emekli maaşıyla üniversiteye giden 2 kızını okutamadığı, bu yüzden 1 yıl önce kaçak ocakta usta başı olarak iş başı yaptığı ve 2 bin lira ücret aldığı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi