Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç, ekonomik krizi aşmak için ATSO öncülüğünde çok ortaklı şirket kurarak çeşitli iş kollarında yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi.


ATSO Başkanı Kılıç, Meslek Komitesi temsilcileri ve basın mensupları ile birlikte kahvaltıda bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Birçok esnafın ekonomik krizden dolayı çok zor günler yaşadığını ifade eden Kılıç, şunları söyledi:


"ATSO olarak esnafımızın sorunlarını çok iyi biliyor ve bu sorunları çok yakından takip ediyoruz. Ticaret Odası olarak birlik ve beraberliği sağlama adına çok ortaklı bir şirket kurmayı düşünüyoruz. Kurulacak olan şirket ilk olarak Meslek Yüksek Okulu&[#]8217;nda eğitim gören öğrencilerin barınması sorununa çözüm bulmak için yurt projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. Bu konuda üniversite ile işbirliği içindeyiz. Alaplı´ya yakışır, çok amaçlı ve çok modern bir yurt yani sosyal tesisin hayata geçirilmesini arzu ediyoruz."


ATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Recep Ocak ise, Alaplı´da çok ortaklı bir sürü şirketin kurulduğunu ama birçoğunun faaliyete başlamadan kapandığını söyledi. Çok ortaklı şirketin kurulmadan daha önce buna benzer kurulan ve kâğıt üzerinde kalan şirketlerin neden başarısız olduklarının irdelenmesi gerektiğini ifade eden Ocak, "Ticaret Odası öncülüğünde böyle bir şirketin kurulması çok güzel proje. Örneğin ilk proje olarak öğrenci yurdu yapılmak isteniyor. İlçemizin sosyal yaşam alanlarının çok az olmasından dolayı Meslek Yüksek Okulu´nda eğitim gören 2 binden fazla öğrenci alış veriş ve eğlence için Ereğli´yi tercih ediyor. Alaplı esnafı öğrenciyi elde tutamıyor. İlk olarak öğrencinin vakit geçirebileceği sosyal tesisler ve barınma sorunu için çok amaçlı bir yurt yapılmasını destekliyorum" dedi.


ATSO Meslek Komitesi üyesi Mustafa Yaman da, bacasız sanayi olan Yüksekokulun bir an önce 4 yıllık eğitim veren fakülteye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.


Bunun için tüm sivil toplum örgütlerine çok büyük görev düştüğünü hatırlatan Yaman, "Şu an Yüksekokulda 2 bin 700 civarında öğrenci eğitim görmekte.


Ayrıca gerekli altyapı sağlandığı takdirde Gemi ve Tersanecilik alanlarında 4 yıllık bir fakülte açılması için çalışma başlatmalıyız. Üniversite demek bacasız sanayi demektir."dedi.


ATSO Başkan Vekili Tarık Yazıcı ise, söz konusu şirketin bir an önce kurulup şuan bazı nedenlerden dolayı üretimi durdurmuş çeşitli fabrikaları kiralama yöntemiyle üretime geçebileceğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi