CHP Çaycuma İlçe Yönetimi’nin dün akşamki toplantısında olağanüstü kongre kararıyla ilgili öneriler ve tartışmalar masaya yatırıldı.

CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu ile Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve İl Başkanı Halil Furat arasındaki soğuk savaş yeni bir boyut kazanmış ve birlikte devam edilemeyecek bir noktaya gelmişti.

Başoğlu´nun CHP 22. Dönem Milletvekili Harun Akın ile seçim sonrası Belediye Başkanlığını kazanan isimleri ziyaretine Köktürk ve Furat tepki göstermiş, Başoğlu ile bir toplantı yaparak rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi.

Köktürk ve Furat’ın Başoğlu ile yaptıkları görüşmede Hasan Gemici, Harun Akın ve Şerafettin Turpçu için; “CHP’yi bölmek istiyorlar” dedikleri ileri sürülmüştü.

Yaşanan gerilimden partisinin ve yöneticilerinin zarar görmemesi gerektiğini düşünen İlçe Başkanı Umut Başoğlu´nun olağanüstü kongreye giderek partiyi rahatlatmak ve bu krizi sonlandırmak istediği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan yönetim toplantısında olağanüstü kongre önerisini tartışmaya açan Başoğlu tüm yöneticilerden bu konuda özgürce düşüncelerini paylaşmalarını istedi.

Tartışmayla ilgili ikinci toplantı ise dün (12 Mayıs Pazartesi)akşam saatlerinde yapıldı.

Toplantıya katılanların büyük bölümü örgütün rahatlatılması adına olağanüstü kongreye sıcak baktıklarını ifade etti.

Yapılan görüşmeler sonunda Genel Merkez Yönetiminin Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle kongre istemediği yönündeki mesajı dikkate alındı.

Editör: Pusula Gazetesi