Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in, belediye adına kayıtlı iki cep telefonu hattını eşi ve çocuğunun kullanımına verdiğini, ev telefonunun da yine belediye tarafından ödendiğini belirlediklerini söyledi.

Seçimden önce belediye garajındaki akaryakıt pompasından seçmenlere yakıt verildiğini kamera görüntüleriyle saptadıklarını belirten Başkan Kantarcı, bu usulsüzlüklerle ilgili belediye meclisinde araştırma komisyonu kurduklarını açıkladı.

YAKIT, BELEDİYE POMPASINDAN

Geçen 30 Mart seçimlerini kazanan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediyenin yapı ve mevcut durumunu ortaya çıkarmak amacıyla yaptıkları araştırmada çok kötü bir tablo ile karşılaştıklarını söyledi. Başkan Kantarcı, belediyeye ait 3 telefon hattının uzun süreden bu yana eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in ailesi tarafından kullanıldığını saptadıklarını belirtti. Seçimden 1 gün önce belediye garajındaki güvenlik kamera görüntülerinin silindiğini ifade eden Başkan Kantarcı, teknik bir çalışmayla geri kazandırdıkları görüntülerde belediye ile ilgili olmayan sivil araçlara garajdaki yakıt pompasından motorin verildiğini tespit ettiklerini kaydetti.

160 BİN LİRALIK SU BORCU AFFI

Başkan Kantarcı, 40 bin liralık seçim broşürlerini belediye adına bastırdığını ileri sürdüğü eski Başkan Gülşen´in, seçmenlerin oyunu almak için uydurma belgelerle 255 abonenin 160 bin liralık su borcunu affettiğini belgelerle saptadıklarını söyledi. Başkan Kantarcı, yine şubat ayı içinde bir belediye meclisi üyesinin sahibi olduğu firmadan ilçedeki her seçmene bir eldiven düşecek şekilde 18 bin iş eldiveni satın alındığını, sayısız bank yapıldığını, kişilere özel beton parke dağıtıldığını belirlediklerini bildirdi.

"KENDİ MÜLKÜ GİBİ KULLANMIŞ"

Başkan Kantarcı, seçime yönelik bu tür çalışmaların ücretinin ödenmediğini ve göreve geldiklerinde belediyeye tahakkuk edilmiş 1,5 milyon liralık borçla karşılaştıklarını belirtti. Toplam 30 milyon liraya yakın borcu bulunan belediyenin mali yapısının son derece bozuk olduğunu belirten Başkan Kantarcı, şöyle devam etti:

"Önceki Belediye Başkanı burayı kendi mülkü gibi, malı gibi kullanmış. Son derece keyfi uygulamalar yapmış. Belediye başkanı bizim tüm bu tespitlerimizi inkar etmiş. Biz aslında geçmişle uğraşmak istediğimizden değil, ancak bu kadar kötü durumda olan belediyenin eski başkanının sütten çıkmış ak kaşık gibi kendini aklamaya çalışmasını önlemek için bu tespiti yaptık."
Editör: Pusula Gazetesi