Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök başkanlığında, Uzungüney İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Osman Menteşe ile Kozlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ergin Atmaca koordinatörlüğünde hazırlanan “Kozlu’da Benim De Bir Kardeşim Var Projesi” başladı.

Kozlu Kaymakamlığı, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kozlu Belediyesi’nin de destek verdiği proje kapsamında ilçeye bağlı Uzungüney İlkokulu-Ortaokulu bahçesinde tören gerçekleştirildi. Törene; Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Hasan Koçak, Kozlu Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu İlçe Emniyet Müdürü Serkan Şahin, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Uzungüney Köyü Muhtarı Ekrem Birkanım, Uzungüney İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Osman Menteşe, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile köylüler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından bir konuşma yapan Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, ilk kez uyguladıkları proje ile Kozlu ilçesine bağlı köylerde öğrenim gören öğrenciler ile ilçe merkezinde öğrenim gören öğrencilerin tanışma ve kaynaşma imkanı sağlanması ve paylaşım kültürünün yaygınlaşmasının hedeflendiğini belirtti

Müdür Gök, şunları söyledi:

GÖK: “ÖĞRENCİLER PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA DUYGULARINI ÖN PLANA ÇIKARACAK”

“Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce hazırlanan ‘Kozlu´da Benim De Bir Kardeşim Var Projesi’ ile Kozlu ilçemize bağlı köylerde öğrenim gören öğrencilerimizle; ilçe merkezinde öğrenim gören öğrencilerimizin tanışma ve kaynaşma imkanı sağlanması; paylaşım kültürünün yaygınlaşması hedeflenmektedir. Bunun yanında teknolojik gelişmelerle birlikte öğrencilerimizin bilgisayar, internet bağımlılığının artması, ilçe merkezinde yaşayan öğrencilerimizin yerel yönetimlerin çevre düzenleme çalışmaları yapmalarına rağmen doğal ortamlardan zamanla uzaklaşmaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projeye adım atmamıza etken olmuştur. Proje; Kozlu Kaymakamlığı, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kozlu Belediyesi, Kozlu ilçesindeki anaokulları ve ilkokul müdürlüklerinin etkin katılımlarıyla, köyde yaşayan öğrencilerimizin ihtiyaçları, tespit edilerek, ilçe merkezindeki anaokulu ve ilkokullardaki öğrencilere duyurulmak suretiyle kırtasiye ve temizlik malzemelerden oluşan çantalar hazırlanmış; aynı şekilde köydeki öğrencilerimiz de köyde doğal ortamlarda üretilen (yumurta, süt, sebze, meyve vb) ürünlerden bir çanta hazırlayarak öğrencilerin karşılıklı hediyeleşmesi amaçlanmıştır. İlçe merkezinden Fatih Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Kılıç İlkokulu, 19 Mayıs Yüzüncü Yıl İlkokulu okul yöneticileri ve öğretmenleri beraberinde 120 öğrenci ile bu paylaşımın ilk adımını attık. Bu proje kapsamında öğrenciler paylaşma ve yardımlaşma duygularını ön plana çıkaracaklardır. Ayrıca ilçe merkezinde köy bahçelerinin, köyde yetiştirilen ürünlerin neler olduğu, nasıl yetiştirildikleri, köyde bulunan hayvanların nasıl bakıldığı gibi etkinliklerle öğrencilerimiz bir yandan doğal ürünleri yerinde görecek aynı zamanda bu ürünlerden de faydalanacaktır. Bu vesile ile Projeye destek olan tüm ortak ve iştirakçilere teşekkür ediyor.”

KARAKAYA: “ŞEHİRDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZİN KÖY HAYATINI TANIMALARINI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ise, proje kapsamında ilçe merkezindeki öğrenciler ile köy okullarındaki öğrencilerin kardeş olduklarını ve karşılıklı hediyelerle başlayan ziyaretlerin daha sonra ilçede devam edeceğini söyledi. Karakaya, “Bu ziyaretler esnasında da tamamen gönüllülük esasına dayalı öğrencilerimiz ilçemizden bazı hediyeleri alıp buradaki kardeşlerine getiriyor, köy okullarımızdaki öğrencilerimiz de bahçelerinden topladıkları meyveleri, sebzeleri ve süt ürünlerini karşılıklı birbirlerine hediye ederek kardeşliklerini pekiştiriyorlar. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin köy hayatına adaptasyonunu köy hayatını tanımalarını sağlamayı hedefliyoruz. Burada çocuklarımızın köy hayatını görmeleri, tatmalarını, çeşitli evcil hayvanların görmenin mutluluğunu yaşayacaklar. İlçemizdeki okullar ile köy okullarımızın kaynaşması için güzel bir proje” dedi.

Daha sonra Kızılcakese İlkokulu’nda da aynı etkinlik yapıldı.

MENTEŞE: “PROJE KAPSAMINDA KARDEŞ OKUL UYGULAMASI YAPILACAK”

Uzungüney İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Osman Menteşe de, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Proje; Kozlu ilçesine bağlı köylerdeki çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması ve ilçe merkezindeki çocukların da sağlıklı ve doğal ürünlerden faydalanması amaçlanmıştır. Hedefimiz; köyde yaşayan çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını gidermek ve şehirde yaşayan çocuklarımızın doğal ürünlere karşı ihtiyaçlarını sağlamak olarak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda çocuklarımızın yaşadıkları çevrenin kıymetinin farkına varıp değerini bilmelerini sağlamak; sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak; paylaşma ve dayanışma duygularını geliştirmektir istiyoruz. Başlanan bu proje, her eğitim döneminde yenilenerek devam ettirilmesi düşünülüyor. Öğrencilerin birbirleri ile tanışmaları sağlandıktan ve birbirleri ile ilişki içerisinde paylaşımlarının sağlanması gerçekleştikten sonra projenin paydaşları ile değerlendirme yapılarak eksiklikler giderilecektir. Proje kapsamında okullar da, ihtiyaçları doğrultusunda kardeş okul uygulaması yapacaktır” dedi.

KÜMESTEN YUMURTA ALDILAR, ERİK VE KİRAZ TOPLADILAR

Konuşmaların ardından Kozlu ilçesinde eğitim veren Kılıç, Fatih, Atatürk ve 19 Mayıs

100’üncü Yıl İlkokullarından toplam 98 öğrenci, kendi harçlıklarıyla aldıkları içerisinde kırtasiye, oyuncak ve temizlik maddelerinden oluşan çantaları Uzungüney İlkokulu’nda eğitim gören 98 öğrenciye verdi. Uzungüney İlkokulu öğrencileri ise, tamamen organik olan sebze-meyve ve süt ürünlerini ilçedeki öğrencilere verdi. İlçedeki öğrenciler, kardeşlerinin köy yaşantısını yerinde gördüler. İlçeden gelen öğrenciler, kümese girip yumurta alırken, ağaçlardan kiraz ve erik topladı.

Proje, ilçe merkezindeki 370 ve köy okullarındaki 370 olmak üzere toplam 740 öğrenciyi kapsıyor. Tespit edilecek ihtiyaçlara göre, gelecek eğitim-öğretim döneminde de proje devam edecek.

Editör: Pusula Gazetesi