Türkmen´e yaptıkları ziyarette, yapılan çalışmaları anlatan İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, şunları söyledi: "Çalışmalarımıza başladık. Meclisimizin ikinci ay toplantılarını bitirdik. İnşallah iktidar muhalefet demeden uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu dönem bizde ayırım yok. Zonguldak´ımızın sorunlarını en az bizim kadar biliyorsunuz. Tabi her şey imkânlar çerçevesinde ilerliyor. Ama inşallah geçmiş yıllarda yaptığımız hizmetleri, gelecek yıllarda da yapmanın gayreti içerisinde olacağız.


Bizim sadece kaynak sorunumuz var. Bundan sonra yapacağımız hizmetlerde 109 Trilyon tutuyor. Yol ve su anlamında yapılacak hizmetlerin maliyeti budur. Kaynak imkânımız olursa bizde biraz gayret edersek hiçbir sorunumuz olmayacak. İl Genel Meclisi olarak bizim görevimiz sadece yol ve su değil. Bundan sonra sizinde desteklerinizle bu sorunların üstesinde geleceğiz."


İl Genel Meclisi´nin ayırım yapmadan eşit hizmet getirmesi gerektiğini belirten Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen ise; "Seçilmiş insanların görevi millete hizmet etmektir. Hangi partiden olursa olsun bu böyledir.


Doğruyu bulmak için muhakkak tartışmalarınız olacak. Ama bu muhakkak kamuoyuna yansımayacak şekilde olmalıdır.


Zonguldak geçmiş dönemlerde çok daha iyi hizmet verebilme imkânlarına sahipti. Çünkü para pul daha fazla vardı.


Bu yıl, yol, su anlamında daha kıt imkanlar var. Ama yöremizle, özel idaremizle, valiliğimizle hepimiz el birliğiyle imkanları doğru değerlendirmek adına gayret göstereceğiz. Yoksa benim köyüm, senin mahallenden ziyade gerçekten hak eden, olması gerektiği gibi olmalıdır. Sizlerin de elbirliğiyle gönül birliğiyle bunları yapacağınızdan eminiz.


Bizde elimizden ne geliyorsa yapılabilecek ne varsa onlara Zonguldak´ımıza sizlere sunma adına gayret gösteriyoruz. Bu böyle devam edecektir.


Gücümüzün, bütçemizin, imkanlarımızın ve hak ettiğimiz neler varsa onları yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada daha büyük bir gayretle devam edeceğiz.


Meclis Başkanımız bizim için büyük bir şanstır. Onunda gücünü kullanarak güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz.


Sadece var olanı kullanmaktan ziyade olmayanları da var hale getirmenin gayreti içerisindeyiz. Zonguldak´ta sizden evvel siyaset yapmak çok güzel bir şeydir, kolay bir şeydir. Sadece siyasiler gelirdi, hangi partiden olursa olsun, ERDEMİR´e şu kadar adam alacağım, TTK´ ya bu kadar adam alacağım, SEKA´ya alacağım, Bartın´a alacağım, okul, yol yapacağım; düşün peşime gelin. Ama bir tane geçmişte olan mevcutların üzerine şuana kadar koyduğumuz hiçbir şey yoktur. Sadece mevcut olanları kullanma ile siyaset yapmış, geçinmiş gitmişiz. Ama artık kimisi özelleşmiştir, kimisi gelmek istediği noktaya gelmiştir ve doldur boşalt dönemi bitmiştir. Yani kitapsız plansız dönemler bitmiştir. Şimdi herkes kendi coğrafyasının zenginliğini kullanacak. Zonguldak bu yönde şanslı bir yöredir. Biraz arazi kıtlığımız var. Ama bu Karadeniz´in tümü için geçerlidir.


Bölgemizde yatırımlar devam ediyor. Filyos Projesi, Havaalanı ve Çatalağzı´nda Eren Holding´in çok büyük bir yatırımı var. Atıl kalmış yatırımlarımız, kaynaklarımız yok değil. Geçmişte çok güzel bir para bolluğu yaşadık. Kolay finansman bulabiliyorduk. Krizden dolayı finansman biraz sıkıntıya girdi. Bunlardan bizim gibi herkes etkileniyor. Geçmişe bir sünger çekip atmamız gerekiyor. Çünkü geçmişte Zonguldak´a devlet bir takım imkanlar veriyordu ama herkes birbirinden arkasından kuyu kazıyordu. Şimdi o imkanlar kalmadı ve herkes birinin arkasından konuşmayacak. Samimi olmamız gerekiyor. Aklın en küçüğünden en büyüğüne kadar hepimizin ihtiyacı var. Ben sizlerin de başarılı olacağınıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi