Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, “12-18 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası” nedeniyle basınla kahvaltıda bir araya geldiler. SGK İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’ndaki kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verirken, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası’nda tüm vatandaşlara kurumu tanıtmak, sosyal güvenlik bilincini yerleştirmek ve kayıt dışı istihdamın önüne geçmek adına programlar düzenleyeceklerini ifade eden İl Müdürü Acar, hedeflerinin hızlı ve kaliteli hizmet olduğunu vurguladı.

SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, konuşmasında şunları söyledi:

“VATANDAŞIMIZA KURUMUMUZU TANITACAĞIZ”

“Sosyal Güvenlik Kurumu, 5510 sayılı Kanunumuzun 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilmesi sebebiyle 2008 yılından bu yana her yıl 16 Mayıs gününün içinde bulunduğu hafta ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanıyor. Bu yılda 12-18 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanacaktır. Genç ve dinamik bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nu herkese tanıtmak ve sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak gayesiyle hizmet etmekteyiz ve etmeye de devam edeceğiz. Sosyal Güvenlik Reformu’yla kurum kültürleri birbirinden farklı üç büyük kurum (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) bir araya gelerek inanılmaz bir değişim başlattı ve biz bu değişimi yansıtmak, yaşatmak gayesiyle gelenekselleşen haftamızı en verimli bir şekilde sizlerin de sayesinde duyurmaya hissettirmeye çalışacağız. Her zaman olduğu gibi en büyük katkıyı yazılı ve görsel basından, yani siz değerli medya mensuplarından bekliyoruz. Topluma kazandıracağımız her bilinçli bireyin öncelikle kendisine ve sonra da topluma sağladığı olumlu katkıda basınımızın önemli payı olduğunun bilincindeyiz. Ben ve değerli personellerimin hedefi; Zonguldak ili ve ilçelerimizde vatandaşlarımıza kolay, hızlı ve kaliteli bir hizmet sunmaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni yapısıyla alışılmış hantallığı üzerinden atmış iş ve işlemlerini kanunlarına ve kalite standartlarına uygun, adil, verimli ve hızlı bir şekilde hizmet veren bir kurum olmuştur. Sosyal Güvenlik Haftamız boyunca da modern devlet anlayışıyla tüm vatandaşlarımıza kurumumuzu tanıtmak, sosyal güvenlik bilincini biraz daha yerleştirmek ve kayıt dışı istihdamın önüne geçmek gayesiyle düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişiminde her türlü yöntemini kullanarak toplumun tüm kesimine ulaşmaya çalışacağız. Tek çatı altında kutladığımız sosyal güvenlik haftasının ilimiz ve ülkemiz için kutlu olmasını, yapacağımız etkinliklerin sosyal güvenlik bilinci ve anlayışını yaygınlaştırılmasına katkı sağlamasını diliyorum.”

Acar’ın açıklamasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışmalarını ve hedeflerini anlatan bir slayt gösterisi yapıldı.

Editör: Pusula Gazetesi