Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, CHP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl´ün ilçeye gelerek tersanelerde incelemelerde bulunduğunu söyledi.


Naiboğlu ve Erdöl´ün geliş nedenlerinin, tersanelerin yaşadığı sıkıntı ve işçi çıkarmalar olduğunu belirten Erdem şöyle dedi:


´´Kendilerine verdiğim brifingde, gemi siparişlerinin yok denecek kadar azaldığını anlattım. emek yoğun bir ağır sanayi kolu olan tersanelerden yıl başından bugüne kadar 3 bine yakın kişi işten çıkartıldı. Emek yoğun işlerde devamlılık önemlidir. 2009´da dünya ticaretinde daralma nedeniyle yeni gemi siparişi görünmüyor. Önümüzdeki günler Ereğli açısından zor günler olacaktır.


Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ özelleştirildiği sıralarda ´bu milattır´ dediğimde kimse beni anlamadı. Zaman geçtikçe söylediklerimin doğru olduğu daha iyi anlaşılmaya başlandı. Son günlerde yaşananlar şirketin özelleştirilmesinin ardından beklenen gelişmelerdir. Ereğli´de bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Şirketin genel müdürünü personel çıkarmak yerine ücret tenziline gittiği için kutluyorum. Krizden el ele verilerek geçilecek.´´


Erdem, belediyeye ait Bozhane Barınağı´ndaki iskelenin dalgıçlar vasıtasıyla etüt edildiğini ifade ederek, ´´Ereğli´nin limanı yok. Tek iskele de belediyeye ait. Etüt sonucunda bu iskelenin yıkılmak üzere olduğunu gözlemledik. Sualtı çekimlerinden elde ettiğimiz verileri CD´ye kaydederek belediyeye teslim ettik. İskelenin bir an önce tamir edilmesi gerekiyor´´ dedi.

Editör: Pusula Gazetesi