Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz’in yerel gazetelere uçurduğu “Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Hamdi Uçar’ın istifası istedi” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Bölge ve İl koordinatörü Milletvekillerinin Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar´a "İlçelerini derle, topla. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlan" dediği belirtiliyor. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile Hamdi Uçar arasında böyle bir görüşmenin kesinlikle yaşanmadığı belirtiliyor.

Hafta sonunda Afyon´da yapılacak İl Başkanları toplantısında da gündemin yerel seçim değerlendirmesinden çok Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan´ın Cumhurbaşkanlığına adaylığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğu vurgulandı.

Üstelik Emeksiz’in basına el altından bu bilgiyi verdikten sonra Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’dan randevu istediği, görüşmede süreçten yaşadığı sıkıntıyı dile getirildiği öğrenildi.

Vedat Emeksiz’in seçim kaybeden belediye başkanlarıyla görüşmemesi, seçim kazanan Belediye Başkanlarını da ziyaret etmemesi eleştiri konusu olmuştu.

Bu eleştiriler üzerine Vedat Emeksiz, Belediye Başkanlarına milletvekilleriyle birlikte yaptığı ziyaret fotoğraflarıyla yanıt vermişti.

Belediye Başkanları “Vedat Emeksiz’i bekliyoruz. Seçim değerlendirmesi yapacağı” dedikleri biliniyor.

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal başkanlığındaki ekibin kendisine yönelik basın açıklaması yapmasından rahatsız olan Vedat Emeksiz’e “Git ilçeni derle-toparla. Ortamın bu hale gelmesinde senin de sorumluluğun var. Seçim sonrası yaptığın acıkmalar doğru değildi. Bu işi düzeltmek senin elinde” dediği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi