CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu´nda (MYK) değişikliğe gitti.

CHP Genel Merkezi´nden yapılan açıklamaya göre, Tekin Bingöl CHP Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden, Haluk Koç İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcılıklarına, Gürsel Tekin ise Genel Sekreterliğe getirildi. Seyhan Erdoğdu, Emel Yıldırım, Veli Ağbaba, Aytun Çıray, Burhan Şenatalar, MYK´da görev alan PM üyeleri oldu. Bülent Tezcan, Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, Erdoğan Toprak, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Şafak Pavey, Sencer Ayata ve Emrehan Halıcı, MYK´daki görevlerini sürdürecek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında oluşan yeni MYK şöyle:

´Merkez Yönetim Kurulu Listesi

Tekin Bingöl Parti örgütü ve örgüt yönetimleri

Haluk Koç İdari ve mali işler

Bülent Tezcan Hukuk ve seçim işleri

Seyhan Erdoğdu Parti içi eğitim

Sezgin Tanrıkulu İnsan hakları

Emel Yıldırım İletişim, tanıtım, basın ve halkla ilişkiler

Veli Ağbaba Yerel yönetimler

Yakup Akkaya İşçi ve memur sendikaları, emekliler ve emek büroları

Erdoğan Toprak İşveren sendikaları ve kuruluşları

Aytun Çıray Sivil toplum örgütleri ve diğer meslek kuruluşları

Faruk Loğoğlu Dış ilişkiler ve yurtdışı örgütlenmeler

Faik Öztrak Ekonomi politikaları

Burhan Şenatalar Sosyal politikalar

Şafak Pavey Doğa hakları

Sencer Ayata Ar-Ge; bilim, yönetim ve kültür platformu

Emrehan Halıcı Bilgi ve iletişim teknolojileri

Gürsel Tekin Genel Sekreter.´


Kim, hangi göreve neden getirildi?

Tekin Bingöl: Örgütlerden Sorumlu, CHP Ankara eski Milletvekili - Önder Sav´a yakınlığıyla biliniyor. Bingöl, Önder Sav Genel Sekreter iken Yardımcılığı´nı da üstlendi. Örgütlerin yeniden dizayn edilmesi sürecinde görev alacak. Bingöl´e göreve bu sabah Kılıçdaroğlu tarafından verildi.

Gürsel Tekin: Genel Sekreter, İstanbul Milletvekili - Kılıçdaroğlu´na yakınlığıyla biliniyor. CHP lideri, yeni dönemde tüzüğü değiştirerek Tekin´le bir süredir konuşulan ´Güçlü Genel Sekreterlik´ modelini yeniden hayata geçirecek. Tekin Bingöl ve Gürsel Tekin´in yakın arkadaş olması Kılıçdaroğlu´nun da elini rahatlatacak. Kısa bir süre sonra ise Genel Başkan Yardımcılıkları Baykal döneminde olduğu gibi Genel Sekretere bağlı olaraka çalışacak.

Haluk Koç: İdari ve Mali İşler, Samsun Milletvekili - Koç, parti bütçesinin doğru yönetilmesi için çalışacak. Partinin Karadeniz´deki Temsilcisi olmayı sürdürecek.

Bülent Tezcan: Hukuk ve Seçim İşleri, Aydın Milletvekili - 5´li Komisyon´dan en az yıpranarak çıkan isim oldu. Kılıçdaroğlu, ulusalcı görüşleriyle bilinen Tezcan´la yoluna devam etme kararı aldı.

Seyhan Erdoğdu: Parti İçi Eğitim , CHP Ankara Milletvekili Adayı idi ancak Meclis´e giremedi. Kılıçdaroğlu, yeni dönemde Seyhan Erdoğdu´nun eğitim alanındaki tecrübelerinden faydalanacak.

Emel Yıldırım: Halkla İlişkiler´den sorumlu - eski Gazeteci , Son olarak CNN Türk´ün Ankara Bürosu´nda çalıştı. Adı bir dönem Çankaya Belediye Başkan Adaylığı için de geçti. Kılıçdaroğlu, Emel Yıldırım´ın mesleki deneyimlerinden faydalanacak ve yeni bir iletişim politikası oluşturacak.

Veli Ağbaba: Cezaevi İnceleme Komisyonu üyesi, Malatya Milletvekili - Belediye başkan adaylığı belirleme sürecinde yıpranmadığı için Kılıçdaroğlu, belediyelerin sorumluluğunu Ağbaba´ya verdi. CHP Malatya eski İl Başkanı olan Ağbaba, Kılıçdaroğlu´nun son dönemdeki gözde milletvekillerinden.

Aytun Çıray: Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu - CHP İzmir Milletvekili - Doktor: Merkez Sağ´ın önemli isimlerinden olan Aytun Çıray´ın Genel Başkan Yardımcığı görevine getirilmesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibini ´dengelemek´ anlamını taşıyor. Çıray, Kocaoğlu´nun aday yapılmasına karşı çıkan isimlerden biriydi. Yeni dönemdi İzmir´in MYK´daki temsilcisi oldu.

Şafak Pavey: İstanbul Milletvekili - Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarının görev alanlarında da değişiklik yaptı. Şafak Pavey´in sorumlu olduğu "doğa hakları ve sosyal politikalar" genel başkan yardımcılığını ikiye böldü. Pavey sadece "doğa haklarından" sorumlu genel başkan yardımcısı olarak devam ederken, yeni ihdas edilen sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcılığına Burhan Şenatalar atandı.


Burhan Şenatalar: Sosyal demokrat çizgisiyle tanınıyor, yeni dönemde CHP´nin yoksul kesimlerle ilişki kurabilmesi için çalışacak.

Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak, Yakup Akkaya, Faruk Loğoğlu, Sencer Ayata ve Emrehan Halıcı da görevlerine devam edecek.

Editör: Pusula Gazetesi