2009 yerel seçimlerinde Saltukova´ya bağlı Yeşilyayla Köyü´ne Muhtar seçilen Murat Kaya, köyde dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Satılmış Çelik, Orman İşletme Şefi İlhan Albuz ve çevre köy muhtarları katıldı.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, katılanlara Filyos Vadi Projesi ile ilgili açıklamada bulundu.


Gülşen; "Filyos Vadi Projesi için son aşamalara geldik. Biz sette projesinin ihaleye çıkarılması için heyetimizle birlikte Devlet Su İşleri ile görüştük. Mayıs ayı sonu itibarıyla sette ihalemiz resmen ihaleye çıkartılıyor. Bir taraftan bizim imarlarımız sağlı sollu yapılacak. Bu projelerle ilgili olarak milli emlak yetkilileri çalışıyorlar.


Kamulaştırılan alanlar toplam olarak 7 bin metre kareyi buluyor. İstimlak paraları yılın ikinci yarısında sonra hesaplara yatırılacak. Tabi ki özel mülk sahiplerinin tecilli bedel mahkeme açma yetkileri var. Gerekirse vatandaşlarla pazarlılığa girilecek. Kabül ederse imzayı atıp parasını alacak. Kabul etmezse mahkemeye verecek ve sonucu bekleyeceğiz" dedi.


Yeşilyayla Köyü Muhtarı Murat Kaya´da yaptığı açıklamada; "Bizler daha yeni göreve geldik. İlk etapta dayanışma ve kaynaşma yemeği vermeyi düşündük. Bizi kırmayarak gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. Şu anda bahçesinde oturduğumuz okul 10 yıldır boş duruyor. Bu okul binasının 7 köye hizmet verecek bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. Ayrıca alt yapı ve yol sorunumuz da bulunuyor" şeklinde konuştu.


Daha sonra köy kadınlarının yaptıkları yemekler gelen davetlilere ikram edildi.

Editör: Pusula Gazetesi