Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Temsilciliği, dün düzenlenen törenle açıldı. 12 Katlı İş Merkezi’ndeki açılışa; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Zonguldak Temsilcisi Salih Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Kozlu eski Belediye Başkanı Ali Bektaş, Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, çok sayıda işadamı ve davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını MÜSİAD Zonguldak Temsilcisi Salih Yılmaz yaptı. Yılmaz, MÜSİAD Zonguldak Temsilciliği’nin Zonguldak’a hayırlı olmasını diledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, “MÜSİAD olarak 24’üncü yılımızı geride bıraktık. Hamdolsun, o günden bugüne aynı heyecanı yurdumuzun, hatta dünyanın dört bir tarafında yaşamaya devam ediyoruz. Daha önce uzunca bir süredir Ereğli’yle temsil edilmekte olan Zonguldak’ı bundan sonra merkezden de temsil etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Cenab-ı Hak inşallah çıktığımız bu yolda muvaffak etsin. Ben hem katılımlarınızdan hem de bundan sonra vereceğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Biz yerelde yapılacak çalışmaların oraya yapacağı katkıyı önemseyen bir kurumuz. Bundan sonra da bundan sonraki gayretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan da, MÜSİAD Temsilciliği’nin Zonguldak’a ve bölgeye çok büyük katkıları olacağına inandığını belirterek, “Bir meslek örgütünün şubesinin açılması, o meslek örgütü için belki bir kazanım olabilir, fakat daha çok o meslek örgütünün ili için daha önemli bir kazanımdır. Çünkü meslek örgütleri, o ilin sorunlarını en veciz bir biçimde, en etkili mercilere iletilmesi noktasında son derece aktif bir rol üstlenmektedir. Zonguldak ticaret açısından, ekonomi açısından önünü açacak, yeni projeleri geliştirecek bir misyon üstlenecektir. Ben her Zonguldak’a geldiğimde bir burukluk yaşıyorum. Ümit ediyorum ki MÜSİAD kendi misyonuyla kurulduğu günden beri taşımakta olduğu misyonuyla Zonguldak ticareti ve sanayisine çok büyük katkılarda bulunacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müftü Nuh Korkmaz’ın duasının ardından açılış gerçekleştirildi.

Daha sonra Dedeman Otel’de “MÜSİAD Zonguldak Açılış ve Gala Programı” düzenlendi. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, sinevizyon gösteriminin ardından yaptığı konuşmasında, bu ülkenin işadamlarından beklentisinin, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve sosyal gelişime daha fazla katkı olduğunu söyledi. Olpak, “Biz işadamlarının bunları yapabilmek için beklediği ise; Huzur, güven, pozitif istikrar, hızlı ve adil işleyen bir hukuk sistemidir. Türkiye ekonomisi, 2013 yılında yüzde 4 büyümüştür. Sanayi üretimi, geçen yılın ilk 2 ayında yüzde 3 artmışken; 2014’ün ilk 2 ayında yüzde 6 arttı. Ülkemiz ekonomisinin ilk çeyrek performansını göz önünde bulundurarak, geçen yıldan daha düşük bir büyüme oranını hak etmediğini söyleyebiliriz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan ise, son zamanlarda Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu yada geçirilmekte olduğu türbülans sürecindeki dik, kararlı duruşu ve pozitif yaklaşımın herhalde bu milletin tarihine bir not olarak düşeceğini belirtti. Mercan, şunları söyledi:

“Türkiye’nin bir hedefi var. Bu hedef, yine Başbakanımızın ortaya koyduğu 2023 hedefi, hatta 2071 hedefidir. 2023 hedefi, Türkiye’nin, dünyanın ilk 10 ekonomi arasına girmesi demektir. Bugün, 16’ncı büyük ekonomi olduğumuzu düşünürsek önümüzdeki 9 yıl boyunca, bizim üstümüzdeki en azından 6 ülkeden daha fazla büyümemiz gerekir. Milli gelirimizin 1 trilyon doların üzerine çıkması gerekir. Kişi başına milli gelirimizin de 25 bin doların üzerine çıkması gerekir. Hükümet ve Başbakan ilk 10 ekonomiye girme hedefini koyar. Bunun için gerekli hukuki alt yapıyı, ekonomik alt yapısını bunların hepsini ortaya koyabilir. Siyaset bunları yapar, ekonomik önünü açar. Hukuki alt yapısını kurar. İş adamlarımız buna inanmazsa, iş adamlarımız kendi yatırımlarını, birlikte yapacakları yatırım ve sinerjiyi oluşturamazsa, üniversitelerimiz bu hedefe göre akademik çalışmalarını yürütemezse, bu hedefe uygun öğrenci yetiştirmeyi yapamazsa, bu hedefe uygun sanayi, üniversite işbirliğini ortaya koyamazsa, siyasetin ortaya koyduğu hedeflere ulaşmak çok kolay olmayabilir. Sizlerin projelerini hayata geçirme konusunda elimizden gelen her şeyi yapmak durumundayız. Biz bu nükleer santral projesine 1970’li yıllarda başlamış olsaydık, bugün en az iki-üç tane santralimiz olurdu. Doğalgaz tüketimimiz de o kadar azalırdı. Türkiye’nin enerji konusundaki politikalarının nasıl arzu edilen politikalar olmadığının göstergesidir. Bu gün biz iki nükleer santral ihalesini tamamladık. Kararlar verildi. Üçüncüsünü de yakın zaman içinde gündeme alırız. Bu gün başladığımız ilk santralden enerji üretmeyi 2020’de ön görüyoruz. Bu projeler uzun vadeli projeler ve yapımları oldukça zaman alan projelerdir. Enerji, ekonominin en önemli sektörlerinden bir tanesidir. Gerek üretimde gerek teknolojide gerek dağıtım hizmetlerinde enerji sektörü Türkiye’nin olmazsa olmazıdır. Bir de madenlerimiz var. Zonguldak gibi madencilik açısından çok önemli olan bir ilimizde, şunu açıklıkla söylemek isterim. Türkiye, madenlerin değerlendirilmesi konusunda artık yeni bir strateji, yeni bir yol izlemektedir. Madenlerimizin de ham halinden satılmasından da işlenmiş maden olarak satılması temel prensibimizdir. Kömür yataklarımızda her türlü araştırmaların sonuna kadar gidiyoruz. Linyitte 3 milyar tonun üzerinde yeni rezervler bulduk. Bu bölgede çalışmalarımız sürüyor. Madencilerimize de madenin çıkartılması için iş düşüyor. Bizler yanınızdayız. Son nefesimizi verinceye kadar bu davanın hizmetinde olmaya gayret edeceğiz. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı hizmetler yapacağınızdan eminim. Allah şevkinizi arttırsın. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun."

Program sonunda MÜSİAD Genel Başkanı Nail Orpak, Mercan’a plaket verdi.

Editör: Pusula Gazetesi