Jandarma Komutanlığı´nda engelliler için düzenlenen temsili yemin töreninde askerlik eğitimi alan 32 engelli, bir günlüğüne asker oldu. Jandarma Komutanlığı´nda düzenlenen törenine, Vali Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ahmet Boncuk, daire müdürleri ve engelli gençlerin aileleri katıldı. Ardından engelli gençlerde selam durarak İstiklal Marşı okundu. Komutanlıkta, bir günlüğüne temsili askerlik yapan engelliler, bir süre askeri eğitim verilmesinin ardından yemin ettiler.


Törene konuşan Vali Erdal Ata, fiziki yetersizliklerinden dolayı askere alınamayanların, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin başlattığı uygulama sayesinde 1 günde olsa vatan görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ata, herhangi sağlık problemi olmamasına karşın askerlikten kaçanlara, engellilerin örnek olması gerektiğini vurguladı.


Engelli asker Vali´den dedesinin


mezarının taşınmasını istedi


Görme engelli olan ve ayağında platin bulunan 46 yaşındaki Celal Uzun, programın son kısmında şiir okuması için kürsüye davet edildi. Kürsüden önce protokolün önüne giden Uzun, yıllardır haber alamadıkları dedesi Hüseyin Uzun´un mezarının Çanakkale´de Şehitlik´te bulunduğunu ve kendi köylerine aldırmak istediğini söyledi. Dedesinin mezarını Çanakkale´den Zonguldak´ın Eğerci beldesine taşınması için protokolden yardım isteyen Uzun, "Babamı maden ocağında kaybettik. Dedemden de uzun yıllar haber alınamamış. Nerede olduğunu bilmiyorduk. Ama şehitlikte yatanlar arasında dedemin isminin de olduğunu öğrendim. Dedemin mezarını Eğerci´ye taşımaya çalışıyorum. Sizinde desteğinizi bekliyorum" dedi.


Uzun, daha sonra kürsüye giderek, ´bana engelli diyorlar´ isimli şiirini okudu. Uzun´un şiirini okuması esnasında engelli aileleri duygulu anlar yaşadı. Tören sonunda engelli gençler, askeri silahlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Program yapılan ikramın ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi