İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpcu, eğitimde yaptığı konuşmada, &[#]8220;Muhtar, hem mahallenin hem de &[#]8216;Merkezi İdare&[#]8217; dediğimiz bakanlıkların ve genel müdürlüklerin il ve ilçe kuruluşları ile belediyelerin ve İl Özel İdaresi&[#]8217;nin temsilcisidir. Devletimiz; en küçük yerleşim yeri olan köy ve mahallelere muhtarlar aracılığı ile hizmet götürüyor, muhtarlar aracılığı ile ulaşmaktadır. Sorunları muhtarlarla beraber ancak çözebilmektedir. Muhtarlar bunun için çok önem arz ediyor. Vatandaşlarımızda ilk başı ağrıdığında uğradığı, kapısını çaldığı seçilmiş kişiler muhtarlardır. Muhtarın mesaisi yoktur. Muhtar gecenin her saatinde kapısını çalan vatandaşı ile dertlenmek, derdine çare olmak zorundadır. Bunun için çok önemli olduğu kadar da zor bir görevdir. Muhtar, her şartta mahalle-köy halkını birleştirici arabulucu olmalıdır. Muhtar görev yaptığı esnada herkese eşit davranmalıdır. Kimsenin muhtarı hiçbir kesimin muhtarı gibi davranamaz davranmamalıdır. Aksi halde en kıza zamanda o köy ve mahallede büyük sıkıntılar baş gösterecektir. Muhtar, köyünü ve mahallesini en iyi şekilde idare etmek zorundadır. Ve bunun için elinden gelen gayreti göstermek zorundadır. Muhtarların yetki ve sorumluluklarını düzenleyen 442 sayılı Köy Kanunumuz, mahalle muhtarlarımızın yetki ve sorumluluklarını düzenleyen 4541 sayılı yasalar günün şartlarına cevap vermemektedir. Muhtarlarımız yeni Köy Kanunu&[#]8217;nun çıkmasını bekliyor&[#]8221; dedi.

Turpcu, köy ihtiyaçlarını, köylerdeki çöp sorunları, köylerde yapılacak binaların yapımında ve köylerde yapılan İl Özel İdare çalışmaları hakkında köy muhtarlarına bilgiler verdi.

Konuşmasını, muhtarlarla ilgili bir rüya tabirinden alıntı yaparak tamamlayan Turpcu, &[#]8220;Rüyada muhtar olmak, &[#]8216;sonradan pişman olacağınız işlere kalkışmayın&[#]8217; demektir. Rüyanızda muhtar görmek, aile içinde huzurun kaçacağına işaret eder&[#]8221; dedi. Turpcu&[#]8217;nun bu sözleri, muhtarlar arasında gülüşmelere neden oldu.

Toplantı, muhtarların isteklerinin alınması ile sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi