ZONGULDAK Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´nde görevli 2 diş hekimine yönelik hastalarının sözlü saldırısı, basın açıklamasıyla protesto edildi.

Geçen perşembe günü Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´ne diş ağrısı şikayetiyle başvuran 2 hasta, iddiaya göre diş hekimleri Ebru Kesikoğlu ve Elif Elma Köse´ye kendileriyle ilgilenmedikleri gerekçesiyle küfür edip hakarette bulundu. Diş hekimleri, 2 hastadan şikayetçi oldu. Hastalar, polis merkezinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi personeli, saldırıyı bugün basın açıklamasıyla protesto etti. Ağız ve Diş Sağlığı önünde toplanan kalabalık adına konuşan Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, sağlık çalışanlarına şiddetin bir türlü durmadığını söyledi. Kara, şöyle dedi:

"Bu tür saldırılan artarak devam ediyor. Sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulanmasının hastalıklı bir tavır olduğu gerçektir. Sağlık çalışanlarının güvenliği tamamen göz ardı edilmiş, her yere şikayet kutuları konularak ve şikayet hatları açılarak vatandaş her fırsatta şikayet etmeye özendirilmiştir."

Basın açıklamasının ardından sağlık personeli işine devam etti.

Editör: Pusula Gazetesi