Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen, doğalgaz konusunda CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktrük&[#]8217;ü, kendi döneminde kardeş şehir oldukları Tataristan&[#]8217;ın Aktanış ilçesinden gelen heyetin karşılanma giderlerinin ödenmemesi nedeniyle de Belediye Başkanı Bülent Kantarcı&[#]8217;yı eleştirdi.

Gülşen, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

&[#]8220;KARDEŞ ÇOCUKLARIMIZA SOĞUK DUŞ&[#]8221;

&[#]8220;Belediye Başkanlığımız döneminde, 2014 Mart ayında Tataristan&[#]8217;ın Akdaniş Belediye Başkanı ile ilçe kardeş belediyeciliğimizin temelleri atılmıştır. Yapılan protokol çerçevesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kardeş belediye çocukları, ilçe ve Filyos belde belediyemizin daveti üzerine ilçemize gelmişlerdir. Kardeşlerimizin konaklama, tarihi ve kültürel yerleri gezdirme (yol parası hariç) masrafları belediye tarafından karşılanacağı yönündeydi. Misafir çocuklarımızın akıbeti ilçeye gelinceye kadar belirsizliğini korumuş, ilçe belediyemiz konaklamalarına destek vermemiş, ancak hayırsever işadamlarımızca giderleri karşılanmış, Filyos Belde Belediyemiz fazlasıyla destek vermiştir. Gelen misafir ve çocuklar bu olaydan büyük üzüntü duymuştur. Misafirperverlik konusunda bu davranış maalesef ilçemize yakışmamıştır. Gelen heyete Filyos Belediyemiz sahip çıkmıştır. Filyos Belde Belediye Başkanımız Ömer Ünal&[#]8217;a ve hayırsever işadamlarımıza şahsımda teşekkür ediyorum. Bu konuyu halkıma duyurmayı bir görev olarak görüyorum.&[#]8221;

Gülşen, doğalgaz konusunda CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ü de eleştirerek, &[#]8220;2000&[#]8217;li yılların başında bizler sanayinin gelişmesi noktasında önemli bir maliyet girdisi olan doğalgazın ilimize getirilmesi konusunda büyük çaba sarf etmiştik. Bugün milletvekili olanlar, o zaman &[#]8216;doğalgaz ulusal değerlerimize aykırıdır, Zonguldak kömür yaksın&[#]8217; demişlerdi. Bugün ise; &[#]8216;dün dündür, bugün bugündür&[#]8217; misali hareket etmişler, Zonguldak&[#]8217;taki doğalgaz yakma törenine katılmışlar. Düşünce ve görüş olarak çok öncelerden planladığımız bu önemli yatırımın zorluğunu bizler çektik. Geçmişte bu tür söylemler, siyasi alanda menfi olarak kullanılmıştır. Bugün ise, bizim dediğimiz noktaya gelinmiştir; Zonguldak&[#]8217;ımıza doğalgaz gelmiştir. Mevcut kömürümüzün de üretilerek sanayi kollarında kullanılması önem arz etmiştir. Çevre dostu doğalgazın ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi