Zonguldak’taki “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlamalarında, her yıl olduğu gibi minik öğrenciler, önemli koltuklara temsili olarak oturarak, taleplerini ve yapmak istedikleri projelerini anlattı.

Mithatpaşa İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Muhammet Sinan, Belediye Başkanlığı koltuğuna otururken, Belediye Başkan Yardımcılıklarını da yine Mithatpaşa İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileri Rümeysa Doğan ve Elif Akpınar yaptı. Öğrencilere, Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Mutlu, Mithatpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Reşat Demirbaş ve Başkanlık koltuğuna oturan Muhammet Sinan’ın sınıf öğretmeni Sema Atabay da eşlik etti.

Başkan koltuğuna oturan 23 Nisan Belediye Başkanı Muhammet Sinan, heyecanına yenik düşünce, bir süre konuşamadı. Koltuğa oturan Muhammet Sinan, Zabıta Müdürü Murat Hamzaçebi’yi odasına çağırarak, yapılmasını istediği işlerin talimatını verdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, kısa süreliğine koltuğuna oturan

4’üncü sınıf öğrencisi Muhammet Sinan’a, “Evet, başkan sizsiniz. Neler yapacaksınız?” diye sordu.

SİNAN: “BENİM SÜREM KISITLI, AMA SİZİN SÜRENİZ BOL”

Sinan, konuşmasına başlamadan önce herkesin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutladı. Muhammet Sinan, istek ve taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Sorumlu olduğumuz bölgelerin kaldırımlarının tamamen boşaltılmasını diliyorum. Sokak satıcılarına yer gösterilerek, yardımcı olunmasını istiyorum. Biz hizmette can ayrımı yapmıyoruz. Bütün canlar eşittir. Hayvanlara, ağaçlara gerekli önemin verilmesi için çalışmalar yapmak istiyorum. Çevremizdeki ağaçların bakımı yapılmalı ve çözümleri ağaç kesmeden bulmalıyız. Sokaklara belirli aralıklarla hayvanların beslenmesi ve su içmesi için kaplar koyulmalı, insanlar hayvanların yaşam hakları konusunda saygı konusunda eğitilmelidir. Barınakta sağlıklı hiçbir hayvan tutulmayacak ve barınak şartları güzelleştirilecektir. Eğer ki, benim görev sürem uzun olsaydı, yapmak istediklerim şunlar olurdu: Suyun kullanım ücretini düşürürdüm. Ağaç dikimi ve onların korunması için ekipler kurardım. Bütün yolları düzeltirdim. Çocukların ve gençlerin faaliyet yapabilecekleri alanları çoğaltırdım. Ev hanımlarını düşünerek onlar için el becerilerini sergileyebilecek ve satabilecekleri kermesler yapardım. Engelli vatandaşlarımızın rahatça dolaşabilmesi için daha iyi ortamlar hazırlardım. Hizmette can ayrımı yapmazdım. İnsanlar derdini anlatabiliyor ama hayvanlar bunu yapamıyor. Hayvanların sorunlarını çözebilmek için büyük bir ekip kurardım. Çevre temizliğine ve düzenine büyük önem verirdim. Benim sürem kısıtlı, ama Sayın Başkanım sizin süreniz bol. Bunlara ilgi gösterirseniz çok sevinirim. Bizlere değer verdiğiniz için de teşekkür ederim.”

ZABITA MÜDÜRÜNE TALİMATTA BULUNDU

Sinan, konuşması sırasında Zabıta Müdürü Murat Hamzaçebi’yi odasına çağırarak, “Sorumlu olduğumuz bölgelerdeki kaldırımların tamamen boşaltılmasını diliyorum. Sokak satıcılarına yer gösterilerek yardımcı olunmasını istiyorum” dedi.

Zabıta Müdürü Hamzaçebi de, Başkan Muhammet Sinan’a, “Sayın Başkanım, ekiplerimizle beraber işgalleri son 10 günde tamamen kaldırdık. Şu an vatandaşlarımız rahat bir şekilde gezebilirler. Seyyar satıcılarla da mücadelemiz devam ediyor. Yeni yapılan pazaryerinde de boş olan bölgelere onları yerleştireceğiz” diye yanıt verdi.

AKDEMİR, TEK TEK ÖNERİLERİ VE SORULARI YANITLADI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kısa süreliğine koltuğuna oturan Muhammet Sinan’ın öneri ve sorularına şu yanıtları verdi:

“Önerileriniz gerçekten bizim içinde çok önemli. Görev süreniz dediğiniz gibi kısıtlı. Kısıtlı olmasına rağmen güzel başlıklar almışsınız. Bu konularda zaten çalışmalarımız var ama ileriki günlerde daha tertipli, daha düzenli, insanlarımız rahat yaşayabileceği bir ortamı hazırlamak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Vermiş olduğunuz talimatlarda zabıta müdürlüğümüz tarafından zaten uygulandı. Bundan sonra daha sıkça denetim yapılarak onların giderilmesi sağlanacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Hayvanlarla ilgili düşünceleriniz var ve bu gerçekten çok önemli. Cadde üzerinde de hayvanlarımız için su ve yiyecek kaplarımız var. Barınağımızda da her hayvanın bakımını, yaşam koşullarını iyileştiriyoruz. Su fiyatlarıyla ilgili de ilk toplantımızı yaptık. Başkanlarımızla görüştük. Bilindiği gibi orada 5 belediye başkanımız var. Bu arkadaşlarımızla iş bölümü yaptık. Yarın (bugün) yapacağımız toplantıda su fiyatlarının ve daha iyi hizmetin halka kazandırılması adına çalışmalarımızı planladık. İnşallah önümüzdeki günlerde su fiyatları kendiliğinden inecektir.”

Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: Pusula Gazetesi