Çatalağzı Termik Santrali´nin (ÇATES) önyeterlilik ihalesi için süre saat 17.00’de sona erdi. İhaleye, Zonguldak Ortak Girişim Grubu’nu temsilen Demir Madencilik ile Limak Holding ve Alarko Holding girdi. Demir Madencilik unvanı ile ihaleye giren Zonguldak Ortak Girişim Grubu, 10 milyon Dolarlık geçici teminatı yatırdıktan sonra gelişmeleri bekledi. Dosyaların 2-3 gün içinde incelenerek, sonuçlandırılması bekleniyor. Yeterlilik alan firmalardan son teklifler alındıktan sonra ihale sonuçlanacak.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, yeterlilik incelemesinin tamamlanmasının ardından ihale sürecinin yaşanacağını belirterek, ÇATES’in Zonguldaklı firmalarda kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. ÇATES’in tüm Zonguldak ekonomisi ve bu kentte yaşayan herkes için hayati önem taşıdığını belirten Zonguldak TSO Başkanı Demir, ÇATES’in ithal kömüre dayalı santrale dönüşmesi durumunda binlerce kişinin işsiz kalacağını hatırlattı. Önyeterlilik incelemesinin tamamlanmasını beklediklerini belirten Başkan Demir, en son verebilecekleri fiyat konusunda rakam telaffuz edemeyeceklerini belirterek, “Zonguldak için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Diğer yandan Çatalağzı’nda kurulu santrallere yeni üniteler eklemek isteyen Eren Enerji’nin de ihaleye gireceği tahmin ediliyordu, ancak Eren Enerji’nin ihaleye girmediği öğrenildi. Limak Holding’in ÇATES’i almak için çok kararlı olduğu ifade edilirken, fiyat ne kadar yükselse de geri çekilmeyeceği ileri sürülüyor
Editör: Pusula Gazetesi