Zonguldak´ta, bir restaurantta meydana gelen patlamanın ardından savaş alanını andıran görüntüler ortaya çıktı. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameraları tarafından patlama anının saniye saniye kaydedildiği görüldü.
Olay, dün gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın etkisi gündüz gözüyle daha da net bir şekilde ortaya çıktı. Patlamada çevrede bulunan 20´yi aşkın iş yeri hasar gördü. Camları kırılan iş yerlerinin çalışanları ve belediye temizlik işçileri kırılan camları kaldırdı.
Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ile patlamanın olduğu alana gelerek incelemelerde bulundu. Zarar gören esnafa geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Erdal Ata, gazetecilerin patlama nedeniyle ilgili sorularına şöyle karşılık verdi: "Patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiği tahmin ediliyor. İtfaiye ve polis patlamanın kesin nedenini araştırırken, hasar tespit çalışmaları sürüyor."
Zonguldak Valiliği, Vergi Dairesi, CHP İl Başkanlığı binasına da yakın olan patlama alanında zarar gören iş yerleri arasında iki banka şubesi de bulunuyor. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen görüntüler patlamanın büyüklüğünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Patlama anında olay yerinden geçen bir aracın son anda etrafa dağılan cam ve parçalardan kurtulduğu kamera görüntülerinde gözüküyor.
Editör: Pusula Gazetesi