Başkan Çimenoğlu, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Belediyenin mali durumu ile ilgili bilgiler veren Çimenoğlu, Ben asla enkaz devraldım edebiyatı yapmıyorum ve yapmayacağımda. Şuan belediyemizin 29 milyon TL borcu var. Bunun 2 milyonu piyasaya olan borçlar."dedi.


Alaplı Belediyesi olarak ilk 1´inci yılda piyasaya olan 2 milyon TL olan borcu bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi: "Belediyenin 1 trilyona yakın alacağı var. İlk olarak bu alacaklarımızın tahsilâtı için yasal işlem başlattık. Hiç kimse kusura bakmasın ama alacaklarımızın tahsilâtı için yasal yönden ne gerekiyorsa yapacağız. Ayrıca göreve başladığım günden itibaren tasarruf tedbirlerine gitmeye başladık. Belediyeye ne alınacaksa örneğin çay kaşığı dahi alınacaksa bunun pazarlığını bizzat ben kendim yapıyorum ve yapacağım."


"Festival yapmayacağız"


Başkan Çimenoğlu, tasarruf tedbirleri kapsamında geleneksel hale getirilen Fındık Festivali&[#]8217;nin yapılmayacağını belirterek, "Esnafımızın durumu gerçekten çok kötü. Festival esnaflarımızın katkılarıyla yapılıyordu. Şuan festival için ne kadar katkıda bulunurlar bilemiyorum. Festival yerine yine geleneksel olarak yapılan yağlı güreş müsabakasını yapacağız."


"Kesinlikle işçi çıkarmayacağım"


Belediyenin işçi çıkaracağı söylentilerine de açıklık getiren Çimenoğlu, "kesinlikle işçi çıkarmayacağım. Göreve geldiğim günden beri gerek mütahit işçilerinin gerekse belediye işçilerinin maaşlarını düzenli olarak almaları için gayret sarf ediyorum. Şuan mütahit işçilerinin belediyeden alacağı yok. Hepsinin maaşları ödendi. Ayrıca birçok firma ve işyeri gibi maaşlarda azalmada söz konusu değil. Krizi bahane ederek işçi çıkarmalarını doğru bulmuyorum.

Editör: Pusula Gazetesi