Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı 5’inci birleşimi, dün Başkanvekili Necdet Karaveli’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis, bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı. Mecliste, 2’si önerge olmak üzere toplam 11 madde görüşüldü.

Gündemin 3’üncü maddesinde bazı köylere içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili iş ve işlemler yapılması yer aldı. Merkeze bağlı Osmanlı Köyü, Sapça Köyü, Çaycuma ilçesine bağlı Emirşah-Hacıosmanlar-Kızılbel grubu, İl Özel İdaresi 2014 yılı içme suyu HJE programında yer almadığından, köylerde yapılan içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarında iş ve işlemlerin yapılabilmesi için İl Özel İdaresi yatırım programına alınması hususu görüşüldü. Bu yatırım projesi, meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4’üncü maddesinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Komisyonu üyeleri seçildi. Komisyona; asil üye olarak Rahmi Albuz, yedek üye olarak Cemil Usluer oy birliğiyle seçildi.

Konu ile ilgili söz alan İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Zonguldak’ta Vali Ali Kaban’ın bilgisi ve talimatları üzerine turizm adına çok güzel gelişmeler yapılacağını belirterek, “Turizm adına Zonguldak ve ilçelerinde bir takım yenilikler yapılacak. Sayın Valimizle görüştük. Onun çok güzel fikirleri var. Armutçuk’ta bir maden ocağını Maden Müzesi’ne çevireceğiz. Gökgöl Mağarası’nın adını ‘Mavi Göl’ olarak değiştirme düşüncesi var. Kent merkezine 500 tane çınar ağacı dikimi düşüncesi var. Lavuar alanından Kapuz’a kadar teleferik yapma düşüncesi var. Bununla ilgili düşünce ve çalışmalarımız var” diye konuştu.

Meclis, bir sonraki toplantının 2 Mayıs 2014 tarihinde yapılması kararıyla sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi