Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ERDEMİR´in Ereğli´ye bir şey vermediğini belirterek, Ereğli´nin elindekileri de almaya çalıştığını iddia etti.


Ereğli eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı ziyaret etti. Cöbekoğlu, Halil Posbıyık´a kendi döneminde yaşadıklarını anlattı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cöbekoğlu´na ERDEMİR´in belediyeyi su borcu nedeniyle icraya vereceğini belirterek, bu konu hakkındaki düşüncelerini sordu. Cöbekoğlu, kendisinin de Belediye Başkanlığı dönemdi ERDEMİR ile iyi geçinmediğini belirterek, ama kendisinin Ereğli için kavga ettiğini belirtti. Cöbekoğlu´nun bu sözünün ardından Posbıyık, koltuğundan kalkarak Cöbekoğlu´nun elini öperek, "Bana kavgacı" diyorlar. "Ben kendim için çocuklarım için kavga etmiyorum ki, ben Ereğli için kavga ediyorum. Yakında yine başlayacağım kavgaya" dedi. Ardından Cöbekoğlu, "Ben Ereğli için kavga ederim" dedi.


Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ERDEMİR Genel Müdür Yardımcılarını tanımadıklarını belirterek, "Benden evvelki yönetimlerde tanımıyor.


Kimse yok meydanda. Törenlerde yok, yemekler de yok, Ereğli´ye hiçbir yardımları yok. Kıyı dolgu alanları yapıldıktan sonra belediyeye devrediliyor. Elif Kulübü´nden ERDEMİR´e kadar olan yer bana devredilmedi. Ben çocuklara park yapacağım diye bas, bas bağırdım. Araştırdım Zonguldak´a gittim neden devredilmemiş diye. ERDEMİR diyor ki, ´Elif Kulübün olduğu yere kadar ben doldurdum" Onlardan bir tane makine almıştım. ´Buraları ben doldurdum´ dediği için çomak soktuğu için o alan ne ERDEMİR´e veriliyor ne de bana veriliyor. Yani ERDEMİR Ereğli´ye bir şey vermediği gibi Ereğli´nin elindekileri de almaya çalışıyor. Genel Müdür ile bunları konuşmaya gideceğiz. Önümüzdeki günler başlıyorum. Kavgacı desinler yine ben kavgalara başlıyorum. Ereğli ekonomik yönden gitti. Sessiz sakin bekliyorum ama önümüzdeki günlerde kavga olayına başlayacağım" dedi.


Ruhi Cöbekoğlu da, kendisinin de Belediye Başkanlığı döneminde kavga ettiğini, kavgayı Ereğli için ettiğini belirtti. Cöbekoğlu, Ereğli´nin limanın olmadığını da belirterek, limanın hepsinin askeriyenin olduğunu söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi