Edinilen bilgiye göre Gazipaşa Caddesi´nde Erol Galatalı´ya ait Galatalı Restoran´da saat 01.00 sıralarında patlama meydana geldi. Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı´na yakın yerde meydana gelen patlama sonrası restoranda yangın çıktı. Patlamanın etkisiyle çok sayıda iş yerinin camları kırıldı. Kırılan camlar yaklaşık 150 metrelik alana yayıldı. Zonguldak Belediyesi İtfaiye ekibi ve polis ekipleri kısa süre sonra olay yerine geldi. Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye de yangına müdahale etti.
Yangının söndürülmesi ile alana gelen Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Uzmanları alanda inceleme yaptı. Olay yerine gelen Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, beraberindekiler ile alanda inceleme yaptı. Çalışmalar tamamlanana kadar cadde trafiğe kapandı. Camları kırılan mağazalarda herhangi bir hırsızlık yaşanmaması için polis çevre güvenliğini aldı.

- "DEPREM SANDIK"
Meydana gelen patlamayı deprem sanarak dışarı çıktığını anlatan Hakan Kuşhan, "Evde oturuyordum. Bir an sarsıntı oldu, deprem sandık. Dışarı çıktım. Buraya geldiğimde patlamanın olduğunu gördük. Evim, patlamanın meydana geldiği yere yakın" diye konuştu.
Patlama meydana gelmeden 2 saniye öncesinde ticari taksisi ile restoranın önünden geçtiğini söyleyen taksi şoförü Şaban Efe ise "Taksi ile olay yerinden geçtim. Arabam ile oradan geçtikten sonra patlama meydana geldi. Şiddetli bir patlamaydı. Orada insanlar vardı. Ancak yaralanan insan görmedim. İkinci bir patlama ihtimali ile olay yerine yaklaşmadım. Patlama sonrası yangın çıktı. Burada koşuşan insanlar gördüm" dedi.
Olay yerini görüntüleyen güvenlik kameralarının görüntülerini izleyen Emniyet Müdürü Atilla Çınar, alandan ayrılırken gazetecilerin soru yöneltmesi üzerine değerlendirme yapmayacağını ifade etti. Patlamanın gaz sıkışması sonucu olduğu öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürerken yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı olan Gazipaşa Caddesi, belediye ekiplerinin yol yıkama çalışması ile trafiğe açıldı.
Editör: Pusula Gazetesi