Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin etkili isimleriyle Ak Parti Genel Merkezi´nde kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı için aday olacak isim ve partinin 3 dönem kuralı konusunda bir anket formu dağıtıldı ve bu konularda istişarede bulunuldu. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ı yazdığını, 3 dönem kuralı konusunda ise bu şartın kaldırılmaması yönünde görüş belirttiğini söyledi.

Toplantının içeriğine ilişkin bilgi veren Tayyar, "Yerel seçim sonuçları, 3 dönem sınırlaması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin milletvekili arkadaşlarımızın görüşleri soruldu, onlar ifade edildi. Bİr anket formu dağıtıldı, herkes kanaatlerini söyledi, ben de söyledim. Benim cumhurbaşkanı adayım sayın başbakan, Recep Tayyip Erdoğan´dır. Bu istişareler devam edecek, delegelerle, belediye başkanlarıyla, STK’larla o değerlendirmenin sonunda sayın başbakan karar verecek." dedi.

Milletvekilleri arasında Başbakan Erdoğan’ın köşke aday olması konusun bir konsensüs olup olmadığı sorulan Şamil Tayyar, "Genel eğilim başbakanın aday olması yönünde.” dedi. 3 dönem kuralı konusunda ise herkesin fikrini söylediğini belirten Tayyar, “Ona sonunda sayın başbakan karar verecek." dedi.


BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan´ın milletvekilleri ile bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda bir ilke imza atıldı. Bakan ve milletvekillerinin toplantıya telefonlarıyla katılmalarına izin verilmedi. Kimseye ayrıcalığın tanınmadığı zirvede İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, tüm diğer Bakanlar gibi telefonlarını teslim etti.

VEKİLLER, AK PARTİ´YE GELİŞLERİNDE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Ak Parti´nin Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili nabız yoklama toplantısının girişinde vekillerden telefonlarının bırakılması istendi.

Milletvekilleri telefonlarını danışmanlarına, bakanlar da korumalarına verdi.

AK Parti Genel Merkezi´nde jammer açık olduğu için telefon ve internet kullanımında da sıkıntılar yaşandı.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ve üç dönem kuralı toplantı gündemindeydi. Ak Parti kampında da bu konular görüldükten sonra nihai, karar verilecek” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi