Zonguldak’a gelen özellikle hava ambulans helikopterleri için üç yıl öncesine kadar Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) İncivez’de bulunan merkez kampusunun içindeki helikopter alanı kullanılırken, buraya yapılan bina nedeniyle yeni alan bulunamamıştı. Hasta sevkinde yaşananlar, çoğu zaman hastanın ve özel durumuyla sınırlı olarak haberleştiriliyor olsa da perde arkasında kalan trajikomik olaylar durumun ciddiyetini ortaya koyuyordu. Pusula’nın 1 Eylül 2012’de yayımladığı “Siz yapamayacaksanız, bırakın biz yapalım?” çağrısına Bülent Ecevit Üniversitesi ilk olumlu adımı attı. BEÜ, Öğretmenevi ve Kredi Yurtlar Kurumu arasında kalan alanda sahip olduğu araziye helikopter pisti inşa edecek.

Kent merkezinde helikopter pisti bulunmaması nedeniyle uzun yıllardır, hava ambulansıyla hasta nakillerinde ciddi sorunlar yaşayan Zonguldak, sonunda bir helikopter pistine kavuşuyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Üniversitenin Merkez Kampüs alt sınırındaki karayolunun deniz tarafında Öğretmenevi ve Kredi Yurtlar Kurumu arasında sahip olduğu arazi üzerine bir helikopter pisti inşa edilecek.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bugüne kadar, hasta nakil helikopterlerinin iniş ve kalkışında büyük sorun yaşandığını hatırlatarak, üniversitenin Öğretmenevi ve Kredi Yurtlar Kurumu arasında sahip olduğu arazi üzerinde yapımı planlanan BEÜ Diyabet ve Obezite Merkezi’nin önündeki alanın, helikopter pisti inşa edilmesi için tahsis edileceğini belirtti. Helikopter pistinin, Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla yapılacağını kaydeden Prof. Dr. Mahmut Özer, “Kentin önemli bir ihtiyacını giderecek olan helikopter pistinin yapılması için destek ve katkılarını bizlerden esirgemeyen Zonguldak Valiliğine teşekkür ederiz” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi