ZONGULDAK´ta düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri´ne katılan Galatasaraylı milli futbolcu Burak Yılmaz´ın kuzeni 31 yaşındaki Onur Yılmaz, kategorisinde 19 sporcu arasında 7´nci oldu.

Dedeman Otel´nde 4 gün sürecek şampiyonaya Antalya´dan bireysel olarak katılan Onur Yılmaz, ikinci gün ´Atletik fizik artı 1.78 santim´ kategorisinde mücadele etti. Galatasaraylı milli futbolcu Burak Yılmaz´ın kuzeni Onur Yılmaz, 19 sporcu arasında 7´nci oldu. Onur Yılmaz, Antalyaspor´un alt yapısında 13 yıl futbol oynadığını, 4 yıl önce doktorunun bel fıtığı rahatsızlığını aşabilmek için kaslarını güçlendirmesi gerektiğini söylemesi üzerine futbolu bırakıp vücut geliştirme sporuna başladığını söyledi. Yılmaz, "Doktor, bel ve karın kaslarınımın kuvvetlenmesiyle hastalığı aşabileceğimi söyledi. Ben de bu şekilde vücut geliştirme sporuna adım attım. Bu yarışma da deneyim açısından iyi oldu. Hedefim, milli formayı giyerek Türkiye´yi yurt dışında temsil etmek" dedi. Burak Yılmaz ile futbol oynadığını da ifade eden Onur Yılmaz, şöyle dedi:

"İnanılmaz duygusal, mütevazı bir adamdır. En ufak bir bakıştan ve sözden etkilenecek kadar duygusaldır. Şimdi sağda oynadığı için gol atamıyor olabilir. Direkt önde oynadığı zaman daha çok gol atıyor. Sağ veya solda oynadığı dönemlerde pek fazla verimli olamadı. Bu bir sistemdir. Burak en kısa sürede bunu atlatacaktır. Drogba´nın gelmesi Burak için pozitif olmuştur. Drogba tartışılmayacak bir futbolcu. Yanına kimi koyarsanız mutlu olur."

Editör: Pusula Gazetesi