Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çaycuma İlçe Başkanlığı tarafından muhtarlarla tanışmak ve kaynaşmak amacıyla Paradise Otel’de yemek düzenlendi. Yemeğe; AK Parti İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, İl Genel Meclis üyeleri Siyami Akçaalan, Halil Gencer ve Elif Okur, Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Kalembaşı ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Teşkilat olarak hem yeni seçilen muhtarlarla tanışmak, hem de muhtarların birbirleriyle tanışması açısından organizasyonu düzenledikleri ifade eden İlçe Başkanı Emeksiz, “Muhtarlık, siyasetin en zor basamağıdır. Siyaset, basamakları yükseldikçe kolaylaşan bir alandır. En alt basamakta siyaset yapan arkadaşlarımız, en zor ve en yoğun çalışması gerekenlerdir. Yukarı çıktıkça, siyaset rahatlar. Milletvekilliğini, siyasetçilerin dinlenmesi için bir tatil olarak değerlendirebiliriz. Muhtarlık gibi zor bir göreve talip oldukları için seçilen tüm arkadaşlarımızı medeni cesaretlerinden ötürü kutluyorum. Özellikle köy muhtarlarımızın faaliyet alanları oldukça geniştir. Köyde ikamet edenlerin her türlü sorunu ile ilgilenirler. Ayrıca idari kurumaların sürekli danıştığı bir merciidir. Mahkemelere bile tanık olarak gidebilirler. 30 Mart 2014 seçimlerinde Çaycuma olarak pek sevinemedik. Çünkü çok küçük oy farkıyla ilçe belediyemizi ve bazı belde belediyelerimizi kaybettik. Bu durumun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ancak köylerden aldığımız oylarla İl Genel Meclisi’nde yüksek bir oran yakaladık. İl Genel Meclisi’nde Çaycuma’da son beş seçimin en yüksek oyunu aldık. Üç arkadaşımızı meclise gönderdik. Bu arkadaşlarımız, köylerimizin sorunlarını çözmek için hem Zonguldak’ta bizi temsil edecekler, hem de Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde çalışmalar yapacaklar.12 yıldır olduğu gibi bundan sonrada sizlerin oylarıyla ülkeye hizmet edecek parti AK Parti olmuştur. Birçok bölgede çok sayıda muhtar adayı yarıştı. Ancak sağduyulu vatandaşlarımız sayesinde hiçbir sıkıntı olmadan seçimleri geçirdik. Sayın Başbakanımızın temsilcisi olarak Çaycuma’da her zaman hizmetinizdeyiz” diye konuştu.

30 Mart seçimlerinde Çaycuma’dan İl Genel Meclis seçilen Siyami Akçaalan, Halil Gencer ve Elif Okur da, kısa birer konuşma yaparak, kendilerine oy verenlere teşekkür ettiler. Muhtarların tek tek kendilerini tanıtmalarının ardından program sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi