AK Parti’den Devrek Belediye Başkanlığı’nı kazanan Mustafa Semerci, 16 yılı Genel Müdürlük olmak üzere 23 yıl görev yaptığı Devrektaş Yonga ve Sunta Fabrikası’nın satılmasıyla ilgili mutluluğunu dile getirdi.

Fabrikanın satıldığı gün mazbatasını aldığını ve iki sevinci bir arada yaşadığını ifade eden Başkan Semerci, fabrikayı alan firma yetkilileriyle bizzat görüştüğünü ve bölgeye çok önemli bir ekonomik katkı sağlayacağını vurguladı.

Semerci, uzun yıllar görev yaptığı, fakat 2005 yılında iflas etmesi sebebiyle kapatılan ve icra yoluyla satılan Devrektaş Yonga ve Sunta Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçecek olmasıyla ilgili Pusula’ya şunları söyledi:

“FABRİKA, YÖNETİM HATASI NEDENİYLE İFLAS ETTİ”

“Benim o fabrikada çok büyük emeğim var. 1979 yılında geldim ve kuruluş aşamasında buradaydım. En tecrübeli kişi de bendim. O zaman da kur farkından dolayı fabrika sıkıntıdaydı. Çalıştık, çabaladık, ilk 5 fabrika arasına soktuk ve Türkiye’de ilk insan sağlığına zararsız olan suntayı Devrektaş yaptı. Neticesinde istenmeyen olaylar gelişti. Tamamen yönetim hatası, ekonomik koşullar ve değişime ayak uyduramayışı sebebiyle iflas etti. 2005 yılında üretime ara verdi. 9 senedir üretimden uzak bir tesis. Dolayısıyla ilçe ekonomisine de çok büyük katkısı vardı. 150 kişi çalışıyordu ve bunun yanında her gün oraya en az 20 tane kamyon girip çıkıyordu. Nakliyecilik gelişmiş vaziyetteydi, ama 9 senedir Devrek bundan nasiplenemedi. Uzun süredir de satılmasını bekliyorduk. Geçtiğimiz Pazartesi günü ihalesi oldu ve Derya İnşaat Şirketler Grubu adlı bir firma satın aldı. Firma yetkilileriyle aynı gün ben de görüştüm. ‘Ne yapacaksınız?’ sorularını sorduk ve ‘aynı iş kolunda yolumuza devam edeceğiz’ dediler. Bu sevindirici bir olay…”

“BELEDİYE BAŞKANI OLARAK AYRICA SEVİNDİM”

“Devrek, bu sektörde alt yapısı olan bir yer. Yani yeniden adam aramalarına gerek yok. 3 ay gibi kısa bir sürede de çalıştıracaklarını söylediler. Modernize de edecekler ve etmek zorundalar. Piyasada ayakta durabilmeleri ve rekabet edebilmeleri için yeni teknolojiler üretmesi lazım. Ben belediye başkanı olarak ayrı sevindim. Çünkü halkımıza ekonomik bir katkı sağlayacak. Diğer ayrı sevincim de 16 yılı genel müdürlük olmak üzere ben oraya 23 yılımı verdim. Bu hale düşmemesi gereken bir fabrikaydı. Devrek için çok hayırlı bir satış olduğunu düşünüyorum ve ekonomiye çok büyük katkı sağlayacaktır. O alan 220 dönüm bir arazi. Tesis olarak da 3’te 1’i kullanılıyor. Yeni tesisler de kuracaklar. Böylelikle de 450 işçiye çıkacaktır. İnşallah Zonguldak ekonomisine katkı sağlar.”

“OLANCA GÜCÜMLE DEVREK’E BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM”

“Benim belediye başkanlığını kazanmak gibi bir endişem yoktu. Daha açık ara olacağını düşünüyordum, ama halkımızın takdiridir. Pazartesi günü ben iki sevinci bir arada yaşadım. Çünkü mazbatamı da aynı gün aldım. Belediye Başkanlığı da hoş bir şey... 3 senedir de zaten Belediye Başkanlığı yapıyorum. Halkımın beğenisini kazanmış bir Belediye Başkanıyım. Devrek’e çok işler yapmak istiyorum. Bilgi ve becerim var. Esasında donanımlıyım. Halkım da bunun takdirini yaptı. İpi göğüsleyen oldum. Ben görev sürecim boyunca hiç parti ayırımı yapmaksızın vatandaşlarımı kucaklamış ve işlerini yapmışımdır. Bundan sonra da parti ayrımı yapmaksızın hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşayacağım. Allah bana böyle bir görev nasip etti, ama tabii önce sağlık. Olanca gücümle Devrek’e bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Arkama iktidarı da alarak bunu yapıyorum. İktidar olmadan büyük yatırımlar gelmiyor, küçük işlerle uğraşıyorsunuz.”

Editör: Pusula Gazetesi