Bülent Ecevit Üniversitesi&[#]8217;nin (BEÜ) &[#]8220;Kampüste Bahar/14&[#]8221; etkinlikleri, önceki akşam düzenlenen Gülay konseri ile devam etti. Merkez Kampüs Spor Salonu&[#]8217;nda Türk Halk Müziği&[#]8217;nin dev ismi Gülay, dinleyenlere unutulmaz bir konser armağan etti.

Konsere; Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer&[#]8217;in eşi Nebahat Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhlis Bağdigen ve Prof. Dr. Orhan Uzun, Dekanlar, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Zonguldaklı sanatseverler katıldı.

Büyük bir katılımla gerçekleşen konserde, izleyicilerin coşkulu alkışlarıyla sahneye çıkan Gülay&[#]8217;a, bağlamada Sezgin Akman, kavalda Kemal Akdemir, kemanede Burhan Elmas, basgitarda Bülent Bayrak, davulda Mert Ağırlar, perküsyonda Ömür Arslan eşlik etti.

Türk Halk Müziği&[#]8217;nin dev ismi Gülay, konser boyunca birbirinden güzel eserlerle salondakilere keyifli anlar yaşattı. &[#]8220;İstanbul Ağlıyor&[#]8221; adlı eser ile konsere başlayan Gülay, dinleyenleri hüzünlü türküleri ile duygulandırırken, coşkulu türküleriyle eğlendirdi.

Salonu tıklım tıklım dolduran öğrenciler, Gülay&[#]8217;ın muhteşem performansına eşlik ederek, eşsiz sahneler oluşturdular. Duygusal parçaları izleyicilerle birlikte seslendiren Gülay, gördüğü ilgi karşısında bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. Sıra hareketli parçalara geldiğinde ise, salondaki coşku görülmeye değerdi. Pop, caz, halk müziği, bozlak ve oyun havaları ile bir müzik ziyafeti sunan Gülay konserinde kendi klasikleri, anonim eserler, Neşet Ertaş, Şebnem Ferah eserleri seslendirerek büyük alkış aldı. &[#]8220;Sil Baştan&[#]8221; ve &[#]8220;Cesaretin Var mı Aşka?&[#]8221; isimli parçaları öğrencilerle birlikte seslendiren Gülay, kendisine coşkuyla eşlik eden dinleyenlerine teşekkür etti.

İki saate yaklaşan performansı izleyenlerin coşkulu alkışları ile sık sık kesilen Gülay konseri Prof. Dr. Rektör Mahmut Özer&[#]8217;in eşi Nebahat Özer&[#]8217;in gecenin anısına takdim ettiği çiçekle sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi