Konfeti ve meşalelerle Adliye önünden Ereğli Belediyesi’ne gelen Uysal ve AK Parti Milletvekilleri Ercan ve Özcan Ulupınar, kalabalığın yoğun ilgisini gördü. Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, daha güzel bir Ereğli için elbirliği ile çalışacaklarını belirterek seçim süresi boyunca emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, “Buraya geldiğim zaman dokuzuncu seçimine girmiş bir kardeşiniz olarak sonucu tahmin ediyordum, tarih yazdınız. Biz hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Burada vatandaşlarımızın hizmete susamış olduğunu görüyorum. Yıllarca ‘sevgi, barış, dostluk’ diyerek kavga edildi. Artık kardeşlik olacak ve kardeşlik kazanacak. Kavga sokağa yansımayacak. ‘Yetiş doktor, Ereğli ölüyor’ dediniz doktor geldi, bir operatör, bir de profesör var, sırtınız yere gelmez, inşallah başınız ağrımaz. Hocamızın bütün taahhütlerinin arkasındayız bunları hayata geçireceğiz, gece-gündüz çalışacağız” dedi.

Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ise, seçim süresi boyunca verdikleri sözlerin sonuna kadar arkasında olduklarını, kentin kavga ile değil, hizmetler ile anılmaya başlayacağını belirtti. Candan, “Benim elimden 2011 senesinde tuttunuz, tarih yazdınız, Allah hepinizden razı olsun. 2014 tarihinde karşınıza çıktık Hüseyin Uysal ile birlikte yine elimizden tuttunuz, Allah razı olsun. Ne kadar teşekkür etsek azdır, ne kadar hizmet etsek o kadar azdır. Sizlerin içerisinden çıkmış evlatlarınız olarak sizleri mahcup etmemek için gece gündüz çalışacağız. Her birinize layık olmak için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız, biz buraya kavga etmeye gelmedik, biz buraya iş yapmaya geldik, kimsenin ekmeği ile oynamaya da gelmedik. Biz buraya evlere ekmek, aş getirsin diye geldik. Elimizden geleni yapacağız bu sözümüz. Halkımız her türlü tehdide rağmen dik durdu biz bu duruşa çalışacağız” diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, yaptığı konuşmada, zorlu bir seçim sürecinin ardından Ereğli halkının iradesiyle başkanlığa seçildiğini belirterek, “Verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız. İnsanlarımızı yarı yolda bırakmayacağız. Biz daima millet daima hizmet dedik. Ereğli’de tarih yazdık çünkü kazandık. Tarihi kazananlar yazar. Ereğli’nin tüm halkı bizlerle beraber… Biz arkadaşlarımız ile birlikte gelecek nesillerde sorunları çözülmüş bir Ereğli vaadi ile karşınıza çıktık. Çok fazla laf üretmeyeceğim, süslü laflar söylemek güzel, ama karın doyurmuyor. Beni halkım affetsin, bugünden sonra süslü laflar yerine hizmet var, çalışmak var. 24 saat, 365 gün çalışmak var. Benim için artık bayram-seyran yok. Bizler hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan Ereğli halkına hizmet etmek için geldik” dedi.

Kesilen kurban ve okunan duaların ardından AK Parti Milletvekilleri Candan ve Ulupınar ile Belediye Başkanı Uysal, kalabalığa karanfil dağıttı. Makamına oturan Uysal, ilk olarak, Ören Mahallesi’nde bulunan zabıta kulübesinin kaldırılması için Zabıta Müdürlüğü’ne talimat verdi.
Editör: Pusula Gazetesi