Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, beldeye kanalizasyon hibe kredisi için Çek Cumhuriyeti´ne gideceğini kaydetti. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AB Dönem Başkanları´ndan randevu alındığını ve beldeye kanalizasyon hibe kredisi alınması için Çek Cumhuriyeti´ne gideceğini kaydetti. Zonguldak´taki İspanyol kredisinin belde için geçerli olmadığını belirten Bektaş, "Önümüzdeki Çarşamba günü Çek Cumhuriyeti´ne gidiyorum. AB Dönem Başkanlarının oradaki AB yetkilileri ile randevu aldık. Kanalizasyon Hibe kredisi için gideceğim. AB Dönem başkanlarından randevu almak çok zordur. Bir arkadaşımız aracılığı ile randevu aldık. Görüşmelerimizi yapacağız. Zonguldak´ın İspanyol Kredisi bizim için geçerli olmuyor. Biz kendi başımızın çaresine bakacağımız için onu 6 ay içerisinde gerçekleştireceğiz. Çünkü bu sahilimize çok büyük bir yatırım yapıyoruz" diye konuştu.


"YATIRIMCI GELDİ, PROJELER HAZIRLANIYOR"


Hayata geçirilecek olan proje ile sahili güzelleştireceklerini ifade eden Ali Bektaş, "Vali Erdal Ata ve onların projesi entegre edilerek güzel bir proje hatta milyon dolarları bulan bir proje yapılacak. Onun ilk ayağı da kanalizasyon olması lazım. Kanalizasyonlarımız denize aktığı sürece bu sahilin güzel projesinin hiçbir anlamı kalmıyor. Oradan hayırlı bir haberle gelirim ve beldemize sevindirici haberi veririm. Yapılacak olan proje ile ilgili olarak finansını kendi içinde sağlayan belki de 100 milyon doları bulabilecek bir yatırım yapılacak.


Çok büyük bir aksilik olmazsa önümüzdeki 3,5 veya 4 sene içerisinde yapımı tamamlanacak. Çünkü burası artık Zonguldak´ın ciğeri, burası nefes alabilecek tek yer. Biz bu dönemde yapmak istiyoruz da biz bunu buraya yapmazsak bu memlekette rantiyecilerden kurtaramayız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi