Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, oylarını yükseltmelerini başarı olarak kabul etmediğini, tek başarının seçimin galibi olmak olduğunu söyledi.

AK Parti ve CHP’nin oylarını Milliyetçi Hareket Partisi’nin böldüğü yönündeki eleştirilere de yanıt veren Gülay, “Ben kimsenin oyunu falan almadım. Aksine Muharrem Hoca ve Ali Bektaş benim oylarımı aldılar” dedi.

Gürkan Gülay, seçim değerlendirmesinde şunları söyledi: “Zonguldaklı bana güvenmişti ama son 10 günde iki aday arkadaşımızda bu işi yerel seçimden çıkartıp genel seçim havasına sokmak için çok uğraştılar.

O nedenle benim sayemde ne bir kimse belediye başkanlığını kazandı nede biri belediye başkanlığını kaybetti. Ben iddia ediyorum Gürkan Gülay ve Milliyetçi Hareket Partisinin oyunu alarak iki siyasi parti bu duruma gelmiştir.

Zonguldak’ta tüm belediye başkan adaylarının söylediği projeler ve vaatler dün gibi aklımda.

Yani kimse, ‘ben bunu söylemedim, vaat etmedim’ diyemez.

Özellikle iktidar partisi tarafından son 10 gün; ‘tapunuzu vereceğiz’ söylemi Tepebaşı ve Yeşilmahalle vatandaşlarını kandırmaya yönelik politikalar izlenmesinden dolayı, belediyeyi almamalarına rağmen bu tapuları vermek onların boynunun borcudur.

Çünkü Başbakan’ın; ‘Ben tapularınızı vereceğim’ dememesine rağmen, ‘Başbakan söz verdi tapularınıza söz verdi. Bedavaya dağıtacağız’ diye anons ettiren arkadaşlara söylüyorum; bu tapuları artık vermek zorundasınız. Adaylığı süresince; ‘Su paralarını bende indireceğim’ diyen Sayın Hocama da söylüyoruz; bunlar vaatte kalmasın. Zonguldaklıların hakkını sonuna kadar herkesten arayacağız.”

Editör: Pusula Gazetesi