Zonguldak Belediye Başkanlığı seçimi çok büyük çekişmeye sahne oldu. İlk dakikalardan itibaren önde giden AK Parti, CHP’nin güçlü olduğu mahallelerden gelen sonuçlarla birlikte geriye düştü. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre, CHP’li Muharrem Akdemir, yüzde 1 farkla kazanan isim oldu. Akdemir, 25 bin 192 ile oyların yüzde 40,20’sine sahip olurken, AK Parti Adayı Ali Bektaş, 24 bin 525 oy ile 39,04’te kaldı. MHP ile CHP’nin yarıştığını iddia ederek, kendinden emin olan MHP Adayı Gürkan Gülay büyük şok yaşadı. Partisinin aldığı oyun yaklaşık 5 puan üzerine çıkan Gülay, 11 bin 186 oy ile toplam oyların yüzde 17’sini aldı. Gülay, hedefine ulaşamadı, ancak aldığı oyla AK Parti adayı Ali Bektaş’ın hızını keserek, Akdemir’in seçim kazanmasını sağladı. Saadet Partisi Adayı Sadık Kar, bin 58 oyla 1,7’de kaldı.

Akdemir ve CHP’liler sevinçlerini caddelere çıkarak yaşadı. Akdemir, destek olanlara teşekkür ederek, “Zonguldak, bir kez daha demokrasi dersi verdi. Gerek propaganda, gerek seçim döneminde çağdaş, medeni bir rekabet içerisinde yarıştık. Diğer aday arkadaşlarımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her şeyden önce yanlış anlaşılmalara sebep olup bir kişinin bile kalbini kırdıysam, şahsım ve ekip arkadaşlarım adına hepsinden özür diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık ve başardık. Hepinize tek tek hem partim, hem ailem, hem de şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Şu andan itibaren bize oy vermiş, vermemiş herkesin başkanıyım. Genç, dinamik, bilgili, tecrübeli meclis üyesi arkadaşlarımla Zonguldak’ı kalkındırmak için sizlere söz veriyorum” dedi.

Başkan Akdemir ve partililer, daha sonra davul-zurna ve köçek eşliğinde kentin en işlek caddesi Gazipaşa´da yürüdü. Sloganlarla Madenci Anıtı´na yürüyen grup, caddedeki araç trafiğinde AK Parti Adayı Ali Bektaş´la karşılaştı. Bazı partililer, tepki gösterdikleri Ali Bektaş´ın içinde bulunduğu araca yöneldi. Başkan Akdemir ve diğer partililer araya girerken, partililerin tepkisi sürdü. Bu sırada trafiğin açılmasıyla Ali Bektaş´ın aracı uzaklaştı. Partililer, partililer davul-zurna eşliğinde bir süre daha kutlama yaptıktan sonra dağıldı.

Editör: Pusula Gazetesi